.

.

TOTS 21

L’alcalde i els regidors de Festes i Cultura, resentant els actes. Foto: Cedida

Una de les festes majors més tradicionals del Tarragonès, la de Sant Salvador del Pallaresos, sobreviurà al coronavirus. La localitat celebrarà la seva festa major en honor a Sant Salvador del 3 al 9 d’agost. A conseqüència de la COVID-19, aquesta edició serà en format reduït i adaptat a les mesures de seguretat provocades per la crisi sanitària. La programació comptarà amb actes de petit format i aforament limitat, sent necessari la reserva a través del telèfon 977-610600 (de dilluns a divendres, de 9 a 14h) o correu electrònic:
tiquets@ajuntamentdelspallaresos.cat

En la programació presentada avui per l’alcalde, Xavier Marcos, i els regidors de Festes i Cultura, María Jesús Coronado i Samuel Urbano, podem trobar actes molt variats i sobretot, adaptat a les mesures de seguretat pertinents. La regidora de Festes destaca que «des de fa mesos s’ha treballat molt, i en diferents escenaris, per poder celebrar de la millor manera possible la Festa Major. Encara que no puguem gaudir dels actes tradicionals com la baixada de carretòmines, grans concerts o el correfoc entre d’altres, hem apostat per adaptar els actes i viure d’una manera diferent les festes».

Per un altre costat, el regidor de Cultura, Samual Urbano, ha afirmat «Crec fermament que amb aquestes adaptacions gaudirem d’una cultura segura i d’unes festes majors diferents però especials, destacant el concert-vermut itinerant pensat per poder gaudir-ne d’una bona estona des de casa amb una bona xaranga.»

De forma unànime tots tres apel·len per la responsabilitat de tota la ciutadania, que haurà de portar mascareta a tots els actes i mantenir les distàncies de seguretat.

Els actes, un a un

Un a un, els actes de la Festa Major són aquests:

DIVENDRES 17 DE JULIOL

A les 22 hores, a la pista poliesportiva del carrer Tarragona, CONCERT DE SARDANES AMB LA COBLA REUS JOVE. Aforament limitat.

DIVENDRES 31 DE JULIOL

A les 22:30 hores a la pista poliesportiva del carrer Tarragona, HAVANERES AMB EL GRUP PORT BO. Aforament limitat.

DIMECRES 5 D’AGOST

A partir de les 20 hores, al carrer Alt, davant el Centre Jujol, PREGÓ DE FESTA MAJOR, a càrrec del Senyor Jaume Parés Puvill, President de l’ASSOCIACIÓ DE JUBILATS DELS PALLARESOS, amb motiu del 40è aniversari de l’entitat. A l’acte hi assistiran l’“Hereuet” i la“Pubilleta”. A continuació podrem gaudir del petit concert de Música de Cambra a càrrec de La BEAT BAND & SYMPHOCAT, que ens oferirà una sèrie de peces molt significatives de Jazz, Swing, Bossanova, orquestral de música clàssica.

DIJOUS 6 D’AGOST

A les 20 del vespre, MISSA SOLEMNE DE LA TRANSFIGURACIÓ DE SANT SALVADOR a l’Església del Poble. En acabar la missa, LA COLLA GEGANTERA DELS PALLARESOS farà una ballada a la plaça de l’Església.

DIVENDRES 7 D’AGOST
A les 22:30 hores, a la pista Poliesportiva del carrer Tarragona, CINEMA A LA FRESCA! Escollirem la pel·lícula entre tots, mitjançant les xarxes socials.

DISSABTE 8 D’AGOST

A les 20hores, a la pista poliesportiva del carrerTarragona, els més petits podran gaudir de l’espectacle “ESSÈNCIES”

A les 22:30 hores, a la pista poliesportiva del carrer Tarragona, CONCERT de nit amb l’orquestra CIMARRON, Elegància, diversió, professionalitat i bona música, tot això fan que sigui una de les millors orquestres del moment.

DIUMENGE 9 D’AGOST

A partir de les 12 i fins a les 14 hores, desde les vostres llars, balcons,terrasses i jardins, podreu gaudir i animar la XARANGA TOCABEMOLLS, que ens oferirà un concert-vermut itinerant pels carrers del nostre poble.

A les 22:30 hores, a la pista poliesportiva del carrer Tarragona, monòleg a càrrec del JAVI SANCHO, que ens farà riure de debò!

A partir de les 24 hores, el BALL DE DIABLES DELS PALLARESOS ens ajudarà a acomiadar la nostra FESTA. Col·labora el BALL DIABLES DELS PALLARESOS.

DIVENDRES 28 D’AGOST, SURT A LA FRESCA!

A les 22:30 hores a la pista poliesportiva del carrer Tarragona, havaneres a càrrec de la NEUS MAR. Aforament limitat. Reserveu els vostres seients al mail: tiquets@ajuntamentdelspallaresos.cat o al telèfon 977 610 600.

D’altra banda, la pallaresenca Meritxell Gibert ha resultat la guanyadora del cartell que il.lustra la Festa Major i s’ha endut els 200 euros del guardó.

Redacció