.

.

TOTS 21

Xavier Marcos, alcalde dels Pallaresos, en una imatge d’arxiu. Foto: Tarragona21

El ple de l’Ajuntament dels Pallaresos ha aprovat aquest dijous 14 de maig les bases reguladores per a la concessió de subvencions al teixit comercial i serveis de proximitat i a les famílies dels Pallaresos amb motiu de la situació generada per la covid19.

La seva finalitat és establir tres línies d’ajuts per a diferents afectats. ‘La línia 1 està adreçada a famílies empadronades als Pallaresos per pal·liar la manca o disminució d’ingressos i cobrir les necessitats bàsiques de la unitat familiar de convivència’, destaca l’alcalde, Xavier Marcos.

La línia 2, ‘amb 250€ màxims per a empreses o autònoms que hagin patit el cessament de la seva activitat amb alta fiscal als municipis, subvencionant la despesa de l’activitat que s’ha hagut de seguir fent malgrat el tractament’, subratlla el mandatari. I la línia 3, ‘adreçada a complementar les targetes moneder de prepagament que el Consell Comarcal del Tarragonès va distribuir a les famílies dels Pallaresos, per tal de poder garantir els ajuts de menjador durant aquest període en el quals els centres estaran tancats’.

A més a més, ‘destaquem que aquests ajuts no són incompatibles amb altres subvencions o ajuts rebuts, fet que facilita molt més la seva concessió’, destaca Xavier Marcos.

Per tal de dotar aquesta convocatòria, s’ha aprovat una modificació de crèdit de 30.000€, provinents de les regidories de Cultura i Festes respectivament. En percentatges, Cultura ha aportat el 33% del seu pressupost anual i Festes el 33% del pressupost semestral per dotar econòmicament aquests ajuts. Tots dos regidors coincideixen que tot i que molts actes hagin estat suspesos, al menys es reverteix directament en les
més necessitats aquests imports.

Tanmateix, aquest import es inicial, doncs en el cas que s’exhaureixi, es dotarà de la quantitat que sigui necessària, doncs per l’Equip de Govern ‘és primordial pal·liar en la mesura del possible l’impacte de la covid en les famílies i el teixit comercial’.

Per posar un exemple, una família de quatre membres que acrediti una reducció dels seus ingressos del mes de març respecte dels de febrer de 2020 i tingui uns ingressos inferiors de 1.196€, podrà rebre una ajut màxim de 420€, subjecte a complir amb els altres requisits. ‘No ens hem pogut oblidar de les famílies mes desprotegides, que durant aquests mesos no han rebut la totalitat de les beques menjador. Des de l’Ajuntament, vist que el Consell Comarcat del Tarragonès no es feia càrrec d’aquest complement, hem optat per assumir el cost de complementar-les per assolir la totalitat de l’import, que en moments com aquests són tan importants’. L’alcalde destaca: ‘Desitgem que aquest ajut serveixi d’alleujament econòmic per aquestes famílies’.

Les sol·licituds es podran presentar telemàticament o presencialment a l’Ajuntament, un cop es publiquin les bases al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona. Es crearà un apartat especialment destinat per tal fi al web municipal.

L’Ajuntament dels Pallaresos ha pres aquesta decisió com a resposta urgent en aquest context de dificultats generades pel Covid-19, que ha impactat de forma directe en la dinàmica econòmica del territori impossibilitant que un gran nombre d’empreses puguin desenvolupar la seva activitat ordinària o que aquesta s’hagi vist reduïda notablement, repercutint en una reducció dels seus ingressos i posant en risc els seus nivells d’ocupació. “Si bé som un Ajuntament amb un pressupost ajustat, per a nosaltres és essencial poder ajudar en la mesura del possible tant al comerç local com a les famílies,
especialment a aquelles més vulnerables”, en paraules de l’alcalde.