.

.

TOTS 21

Els visitants han pogut fotografiar-se amb la casa del follet Tortuga i pujar, en el cas dels infants, a sobre del núvol Kinton. Foto: Cedida

Bola de Drac ha sigut un dels reclams estrella d’aquesta edició en la que els visitants han pogut fotografiar-se amb la casa del follet Tortuga i pujar, en el cas dels infants, a sobre del núvol Kinton. Destaca que la Kame House l’han construït dos tarragonins, Anna Jansà i Julio Mestre, que amb molta dedicació han reutilitzat i reciclat tot tipus de materials per a elaborar la construcció a mida gairebé real.

Poder-se fotografiar amb personatges i escenaris fantàstics és un dels tresors que els visitants d’Starraco Unlimited s’emporten a casa. Predators, el cotxe fantàstic, la nina de la sèrie de El Joc del Calamar, personatges de star wars, star trek, superherois i superheroïnes de Marvel, personatges de warhammer i molts més estaven presents a l’esdeveniment.

Les dues jornades de Starraco Unlimited van omplir dos edificis que formen part de les instal·lacions. Per una banda el Palau de Congressos amb 4 plantes plenes de continguts: exposicions, tallers, artistes, conferències, concursos, photocalls i jocs. I per altra banda el recinte firal, pavelló situat davant l’estació de ferrocarrils, on es va poder gaudir de l’espai marxandatge, foodtrukcs, espai solidari, photocalls, i un escenari amb concursos i activitats. L’afluència ha sigut continuada durant tot el cap de setmana i fins i tot diumenge al vespre diversos despistats arribaven a les darreres hores per poder gaudir de l’esdeveniment.

Els tallers infantils han tingut molt d’èxit, entre ells el de creació de màscares i clauers de superherois i superheroïnes, pel que han passat un total de 344 nens i nenes. El laser tag i l’scape room zombie van ser dos atractius que van fer descarregar a la canalla, i els més grans, una bona dosi d’adrenalina.

Tot i la pluja de dissabte el nombre de visitants va ser continu. El bon temps que va acompanyar diumenge va animar als assistents a gaudir de la zona food truck, la xurreria i el restaurant de menjar japonès situats a l’espai del recinte firal.

Les conferències que s’han realitzat durant els dos dies també han gaudit de gran èxit. L’auditori Eutyches s’ha omplert per escoltar ponències com les de la veu dels actors de doblatge en català  dels personatges Vegeta i Arale, entre d’altres ponències.

Starraco Unlimited destaca tant pel tipus de contingut fantàstic i de fantasia com pel seu rerefons solidari. L’esdeveniment va comptar amb un espai solidari que l’organització va cedir a diferents associacions benèfiques per a visibilitzar la seva tasca. Entre elles hi hem trobat a: Todos en Azul, CCAR, San Filippo BCN, Si Jo Puc Tu També i AFANOC TGN.

Fa poc més de mig any que es va celebrar la 4a edició d’aquest certamen i tot i la poca distància entre esdeveniments el públic ha respost encara amb més força. La data en que es va celebrar Starraco Unlimited 2021 (juny) va ser un cas excepcional ja que com a conseqüència de la pandèmia els organitzadors no van poder celebrar l’esdeveniment al febrer com ja és habitual. Aquest va ser el motiu que entre una edició i la següent no hagi passat ni un any.

Es pot resumir l’edició 2022 com a èxit, assolint encara una millor xifra de visitants que en l’edició 2021. Ara que ja ha acabat l’esdeveniment els organitzadors ja treballen en els nous continguts que ompliran la fira en la propera edició.

A més, preparen sense descans la nova fira que tindrà lloc també al Palau Firal i de Congressos de Tarragona el proper mes de novembre sota el nom de Tarraco Manga. Un esdeveniment que ja es pensa en un nou referent a la ciutat dedicat al manga, l’anime i els videojocs.

Redacció