TOTS 21

 

Imatge d’un vehicle dels Mossos d’Esquadra. Foto: ACN

Els Mossos d’Esquadra van intervenir el Cap d’Any en un enterrament musulmà que s’estava duent a terme a la mesquita de Tarragona, ubicada en una nau industrial habilitada com a centre de culte al carrer del Mas dels Canonges del Polígon Entrevies i que va agrupar un mínim de 700 persones, per donar fe de l’incompliment de tres mesures de prevenció contra la Covid-19 per les quals els responsables poden ser sancionats: no es complia l’aforament ni la distància de seguretat, i es va detectar manca de ventilació.

La noticia, avançada aquest dissabte per Diari de Tarragona, ha estat confirmada per Tots21 amb fonts policials. Els agents van ser avisats per la trucada d’un ciutadà al 112 que alertava de la presència de molta gent i una gran quantitat de vehicles a la zona. La patrulla dels Mossos que s’hi va desplaçar cap a les 13.30 hores va constatar que només a l’exterior de la mesquita hi havia entre 300 i 350 persones, i van esperar al final de la cerimònia per comptabilitzar els que anaven sortint de l’interior, que sumaven prop de 350 més.

Amb col·laboració amb els responsables del centre de culte, que van assegurar que tenien marques a terra per poder complir amb l’aforament de 175 persones en el seu descàrrec, van constatar a més que l’edifici no disposava de les protocolàries mesures de ventilació.

Redacció