TOTS 21

Unanimitat total entre els sindicats del cos de Mossos d’Esquadra per demanar una «reunió urgent» amb el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, per abordar la «greu situació generada en les darreres jornades a propòsit dels desordres públics i les crítiques» al cos. El mateix conseller d’Interior havia edmanat una revisió urgent del model d’irdre públic a Catalunya

En un comunicat conjunt, els sindicats avisen que els ànims al col·lectiu de mossos estan «molt crispats» i que les organitzacions estan «al límit assumible de poder garantir» la «pau social» dins del cos. «Considerem que la reunió és d’extremada urgència», afirmen els sindicats, que es mostren disposats a trobar-se amb Sàmper, si cal, aquest mateix cap de setmana.

Pla obert d’un contenidor desplaçat al mig de l’avinguda Catalunya de Tarragona pels participants en una manifestació a favor de Pablo Hasel del 18 de febrer. Foto: Roger Segura

La conselleria d’Interior ha convocat per aquest diumenge una trobada amb els sindicats de Mossos d’Esquadra, que han demanat reunir-se de forma «urgent» amb el conseller Miquel Sàmper.

La trobada es farà en ple debat sobre l’actuació del cos en les protestes contra l’empresonament de Pablo Hasel, i després que Sàmper demanés una revisió «urgent» del model d’ordre públic a Catalunya. Els propis sindicats han avisat que el col·lectiu de mossos està «molt crispat» per les crítiques.

Redacció / ACN