.

.

TOTS 21

Imatge d’un vehicle dels Mossos d’Esquadra. Foto: ACN

Agents dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de la Regió Policial Camp de Tarragona van detenir el passat diumenge un home de 41 anys, de nacionalitat francesa i amb domicili desconegut, com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per conduir sota els efectes de l’alcohol.

Els fets van tenir lloc a l’autopista AP-7 on diversos usuaris van alertar que un camió circulava en sentit Tarragona, a l’altura de Vilafranca, fent ziga-zagues. Els agents van establir un punt de control i van poder detectar el camió al seu pas per Torredembarra.

Els agents van observar com el camió circulava pel carril dret a velocitat reduïda i envaint tan el voral com el carril central. Llavors, les patrulles van crear una retenció darrera del camió per donar seguretat a la resta d’usuaris i van aturar-lo a l’àrea de descans del Pont del Diable, a Tarragona.

Un cop aturat, els agents van identificar el camioner i van veure que a la cabina hi havia una desena de llaunes de cervesa buides. Els agents li van fer la prova d’alcoholèmia i l’home va donar 0,77 mg/l, una taxa més de cinc vegades superior als 0,15 mg/l que és la màxima permesa per a conductors professionals.

Després de la detenció, els agents van fer una sèrie de comprovacions en relació amb els antecedents del camioner relacionats amb la seguretat viària. Es dona el cas que l’home havia estat detingut l’agost de l’any passat també per anar begut.

En aquella ocasió, el camioner va entrar amb un camió amb semiremolc de 16 metres de longitud a Sant Pol de Mar (Maresme). Tot i la prohibició d’entrada de camions a la població va circular pels carrers on va provocar diversos danys a cases particulars fins que va quedar encastat.

El detingut va passar a disposició judicial ahir dimarts i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Redacció