.

.

TOTS 21

La investigació continua oberta per determinar si part dels joies i objectes recuperats en les entrades poden provenir d’altres robatoris a la zona. Foto: Mossos

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Tarragona van detenir el passat 16 de novembre, a Salou, dos homes i dues dones, d’entre 20 i 43 anys, dos d’ells de nacionalitat sèrbia, una de croata i una de montenegrina, com a presumptes autors de tres delictes de robatori amb força i pertinença a grup criminal.

El cas es va iniciar a finals del mes d’octubre arran de la detecció de diversos robatoris amb força en domicilis de la zona centre de Tarragona. Els investigadors sospitaven que es podia tractar d’un grup perfectament organitzat el qual utilitzava un modus operandi molt similar a l’hora d’accedir als domicilis.

El primer dels fets el van cometre a finals d’octubre en un pis del carrer Rovira i Virgili. En aquest cas, van forçar la porta de la cuina que es trobava al balcó de la terrassa i van sostreure diverses joies, un portàtil i una consola.

Acte seguit van perpetrar el segon dels robatoris en una altra escala de la mateixa finca. En aquesta ocasió, van accedir per la terrassa i van forçar la porta de l’habitació de matrimoni d’on no van poder sostreure res ja que es no hi havia objectes de valor.

El tercer robatori va ser a principis del mes de novembre en un domicili del carrer Josep Gramunt i Subiela. En aquest cas també van forçar la finestra de la cuina de la planta baixa i van emportar-se diverses joies.

Durant el transcurs de la investigació, concretament el 8 de novembre, una patrulla va identificar a Salou dos dels detinguts quan van realitzar una infracció de trànsit. En l’escorcoll del vehicle van localitzar diverses eines susceptibles per ser utilitzades en il·lícits penals tals com un martell trencavidres, uns guants i targetes doblegades que s’utilitzen per forçar portes.

Aquesta identificació va permetre determinar que el grup criminal estava assentat a la localitat de Salou i cometia els il·lícits en un radi d’acció proper.

A més, de la investigació es desprèn que els arrestats havien venut en diversos establiments de compravenda de Tarragona part de les joies sostretes en els tres domicilis.

Amb els diferents indicis incriminatoris, els Mossos d’Esquadra van realitzar el passat 16 de novembre  dues entrades i perquisicions en dos domicilis de Salou i en un d’ells van detenir els quatre membres del grup criminal, dos homes i dues dones.

La investigació continua oberta per determinar si part dels joies i objectes recuperats en les entrades poden provenir d’altres robatoris a la zona.

Els quatre detinguts van passar dijous a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona i el jutge va decretar per a tots quatre la seva llibertat amb càrrecs.

Redacció