.

.

TOTS 21

Imatge del passat 23 de juliol a la Rambla Nova de Tarrgona, Al punt d’entrada al recinte habilitat es prenia la temperatura. Foto: Tots21

Després del Sant Jordi distòpic viscut l’any passat, que es va veure obligat a traslladar-se al 23 de juliol en format placebo i esperit de resistència davant la pandèmia, el d’enguany es perfila amb el mateix criteri de prevenció però amb una tercera onada d’incidència del virus desactivada. Els llibreters de Tarragona i Reus ja hi porten treballant des de fa setmanes i, després de les primeres reunions amb els ajuntaments, comencen a perfilar una cita que permetrà flexibilitzar les pautes establertes el 2020.

En aquest sentit, Joan, de la Llibreria Galatea de Reus, explicava a Tots21 que “fa 10 dies vam tenir una reunió tècnica amb l’Ajuntament”. La proposta traslladada des del gremi és la “de buscar un espai amb control d’aforament i accés que sigui prou ampli com per a instal·lar-hi les paradetes” que estarien limitades a les 9 llibreries existents a la ciutat i les floristeries, seguint el mètode que s’aplica arreu de Catalunya. És a dir, sense deixar opcions a entitats i associacions que no es dediquen exclusivament a la venda de llibres o de flors. Els escenaris que es barallen a hores d’ara “són els de la plaça Mercadal o Llibertat. La idea és fer-ne un circuit tancat com es va fer a Tarragona l’any passat”, afegia Joan a l’espera de l’avaluació dels responsables municipals. “Es van comprometre a tornar-nos a convocar, i esperem que ho facin la setmana vinent a molt tardar”, deixava anar. “En tot cas, és evident que el sistema de control d’accessos a l’espai finalment escollit hauria d’anar a càrrec d’alguna autoritat”, precisava.

Pel que fa a Tarragona, el copropietari de la Llibreria La Capona, Ricard Espinosa, assegurava a Tots21 que el primer contacte amb el consistori invita a pensar en una reedició de l’anterior edició, “amb un únic espai a la Rambla Nova on només s’hi puguin instal·lar llibreries i floristeries actualitzades. Hem fet una trobada telemàtica amb els tècnics municipals i estem en bona sintonia”, explicava. “Estem a l’espera d’un segon contacte per fer una proposta d’espais”, que podrien passar per una ampliació dels trams de la Rambla. Cal recordar que l’any passat s’ocupava només cent metres entre les coques de la Rambla Nova que van de la Font del Centenari al monument als Herois de 1811. També es veuria amb bons ulls l’ampliació dels circuits d’entrada i de sortida “per fer-ho tot més fluid”.

J.S.