TOTS 21

Imatge d’una de els concentracions de la passada nit. Foto: Esteve Giralt

Els joves han omplert els carrers de la Part Alta de Tarragona la nit de Santa Tecla. A la ciutat els bars de la zona de la plaça de la Font estaven tancats com a protesta per les limitacions imposades per l’Ajuntament, però els carrers s’han omplert. En certa manera, recordant les èpoques glorioses de Santa Tecla.

Ha estat una mena de macrobotellot que s’ha anat escampant per carrers i places des d’abans de la mitjanit, segons relatava Esteve Giralt a RAC1. Molts dels joves, amb el barrilet tradicional de les festes de Santa Tecla penjant del coll, que anaven reomplint en grups.

No han actuat ni la Guàrdia Urbana ni dels Mossos d’Esquadra, que han vigilat alguns dels punts on tradicionalment es fan més grans els botellons, com la platja de l’Arrabassada o la zona del cementiri, però en canvi no han intervingut en punts on s’han acabat concentrant centenars i centenars de joves, com a la plaça de la Font. La gran majoria de joves i adolescents anaven sense mascareta i sense mantenir cap mena de distància.

L’alcalde, Pau Ricomà, ha tret ferro als fets en declaracions a l’emissora catalana afirmant que estem en Santa Tecla i els joves portaven molt de temps sense sortir. ‘Hem passat una revetlla de Santa Tecla més plàcida del que podíem esperar’, ha destacat. ‘Els botellots es van repetint a la comarca els caps de setmana, i els joves es traslladen als llocs on hi ha festa, sigui als Pallaresos, a Vilallonga o al Catllar i si no hi ha festa, se la busquen’, destacava. ‘La nit ha anat força bé respecte al que hauria pogut ser, amb joves amunt i avall, però és que és inevitable’, ha subratllat. Ricomà lamentava les molèsties que hagin causat als veïns, ‘però els joves s’han de socialitzar. Creure que tothom es quedarà a casa seva és impensable’.

Ricomà ha afegit que no ha calgut que les forces de seguretat actuessin: ‘Qui l’ha viscut sap que Santa Tecla concentra molta gent i anys enrere s’anunciava l’Empalmada. La diferència és que abans ho podíem canalitzar a través de concerts i activitats, i ara no’. L’alcalde ha destacat que per Santa Tecla s’ha fet un desplegament policial notable, que ha ajudat a disminuir les incidències.