.

.

TOTS 21

Ramon Cuadrat contemplant l'inici de les obres. Foto:Tarragona21

Ramon Cuadrat contemplant l’inici de les obres. Foto:Tarragona21

Els Jocs Mediterranis comencen a fer els seus primers moviments externs. Les primeres màquines han entrat a treballar a la zona de Camp Clar on s’ha d’ubicar l’Anella Mediterrània.

El director de l’organització dels Jocs Mediterranis de Tarragona, Ramon Cuadrat, ha deixat clar que aquest és un «moment clau pel projecte de Tarragona 2017. Fins ara el treball era de cuina, no es veien els resultats. A partir d’avui tota la gent que tenia dubtes a partir d’avui veuen com es comença a treballar externament» ha assegurat Cuadrat.

En total es treballarà en un total de 20 Hectàrees que s’han de construir de zero. 10 Hectàrees més són les que corresponen a les instal·lacions actuals del Patronat D’Esports que es mantindran i s’actuarà en una segona fase.

El moviment de terres, durarà quatre mesos i ha de servir per a urbanitzar la zona de Camp Clar on se situarà l’Anella Mediterrània. El treball consistirà en el desbrossament i l’anivellament de la zona per a poder construir el Palau d’Esports, la zona d’aigües, els diferents espais verds i l’estadi central que serà desmuntable.

El Palau d’Esports que pagarà la Generalitat començar a construir-se el gener 2016. El pavelló cal recordar que tindrà una capacitat per cinc mil persones.

L’inici d’obres de la urbanització anirà en paral·lel amb la construcció del Pavelló i començarà al gener del 2016 i està previst que s’acabi al març-abril del 2017 dos, tres mesos abans de començar els mateixos Jocs.

L’estat ha d’invertir 15 milions d’euros en aquesta primera fase i CaixaBank ja ha anunciat un finançament de 12 milions també.

El Govern català s’encarregarà del finançament dels dos palaus d’esports, el de l’Anella Mediterrània i el del Sant Jordi.

La licitació de les obres d’urbanització està prevista pel mes de juny, de fet el 9 de juny es el termini marcat per a presentar les propostes de les diferents empreses que vulguin realitzar aquestes obres.

El moviment de terres anirà a càrrec de la UTE tarragonina Dragados- Transmader.