.

.

TOTS 21

Roberto Iserte i Xavi Rosselló, a l’entrada del restaurant-braseria de La Riera de Gaià. Foto: Tarragona21

En la cultura hel.lènica el drac representa el guardià dels tresors més ben amagats i al qui l’ésser humà s’hi ha d’enfrontar per poder accedir-hi. A La Riera de Gaià el drac no us barrarà el pas, ans al contrari, ja que cercarà la vostra aliança per fer-vos disfrutar d’un tresor gastronòmic. Situat en una masia rústica, concretament al número 64 del carrer Sant Joan, és on, des del passat 11 de setembre, ha obert portes el restaurant Els Fogons del Drac.

Amb Roberto Iserte com a gerent -conegut per ser la cara visible del màrqueting del restaurant Sol Ric de Tarragona- i amb l’experiència del màsterxef Xavi Roselló –anteriorment al restaurant de l’hotel 4R Miramar de Calafell-, l’equip del restaurant ha posat en marxa un projecte que busca convertir-se en el referent de la zona del Baixa Gaià. Com el mateix Roberto indica, «alguns poden pensar que som uns eixelabrats amb la que està caient. Nosaltres preferim pensar que som emprenedors i, sobretot, optimistes de mena» (somriu). Per tant, ampolla mig plena sempre en un restaurant que com ells mateixos defineixen «amb una molt bona relació qualitat-preu i on el client podrà gaudir de forma segura ja que estem plenament adaptats als protocols de seguretat per la Covid-19».

La brasa és l’ADN gastronòmic dels Fogons del Drac. Dins del rentat de cara de l’establiment -amb capacitat per 200 persones- està la reubicació de la llar de foc al mig de l’àmplia terrassa que presideix l’entrada principal del restaurant. Així, el comensal pot veure en tot moment com es treballa el producte i com l’oloreta del foc et va fent obrir la gana. La graellada de carn és marca de la casa, cuina tradicional combinada amb uns tocs moderns i on «els cargols a la llauna, croquetes de carn d’olla, bacallà al perfum d’all, calamarsets amb mongetes o els ‘xuletons’ de bou, entre d’altres, faran llepar-se els dits als clients. Ara bé, la cuina de temporada és la que tindrem molt present i per exemple quan arribi l’època dels calçots, també farem calçotades», exposa el Xavi Roselló.

Un plat de cargols del restaurant. Foto: Tarragona21

Un bon àpat que podreu disfrutar tot brindat amb les aproximades 60 referències de vi que s’hi troben i que, de ben segur, faran dubtar en la tria a aquells entesos en la matèria. Tot això sense descuidar els postres, pels que sempre fem un raconet i on per exemple les ‘torrijas’ casolanes, el meló a osmosi o el pastís de formatge amb els seus fruits del bosc posaran la cirereta final.

El Fogons del Drac obre de dilluns a diumenge, exceptuant el dimarts, que tanca per descans setmanal. Els divendres i dissabtes nit també s’hi pot anar a sopar. Per cert, cada dia podeu encetar la jornada amb un dels seus esmorzars de forquilla, al preu de 8,50 euros. El menú migdia d’entre setmana té un preu de 13,90 amb beguda inclosa i de 11,90 sense, i en cap de setmana, de 29 euros. Pels golafres més exquisits, el menú graellada té un preu de 33 euros, i el menú ‘xuletón’, 49 euros. Si us ve de gust delectar-vos com a bons sibarites, el menú xuletón de vedella madurada us espera per 56 euros.

La pàgina web del restaurant és www.elsfogonsdeldrac.cat i el telèfon per fer la reserva és el 977 655 159.

Helder Moya