.

En el marc del Dia Mundial sense Alcohol, el COFT ha instal·lat una carpa a Tarragona per conscienciar els ciutadans sobre el consum de l’alcohol i els riscos que comporta

En el marc del Dia Mundial sense Alcohol, el COFT ha instal·lat una carpa a Tarragona per conscienciar els ciutadans sobre el consum de l’alcohol i els riscos que comporta

Més d’un centenar de persones de Tarragona han participat en la jornada de sensibilització sobre el consum de l’alcohol que ha organitzat el COFT, a través del Grup de Treball (GdT) Prevenció sobre Drogues des de la Farmàcia Comunitària i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona, Ajuntament de Reus, CAS Tortosa-Clínica Terres de l’Ebre, Col·legi Oficial de Metges de Tarragona i Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, amb motiu del Dia Mundial Sense Alcohol.

Una carpa instal·lada al Mercat Central (sortida carrer Cristòfor Colom), ha estat el punt on els tarragonins han pogut escoltar els consells dels professionals de la farmàcia respecte a la importància de la prevenció primària en el consum d’alcohol.

La coordinadora del Grup de treball de Prevenció sobre Drogues des de la Farmàcia Comunitària del COFT, Cristina Guzman, ha valorat positivament l’acollida que aquesta acció ha tingut per part de la població i ha manifestat que, durant la jornada, “s’ha informat sobre els riscos que comporta el consum d’alcohol i s’ha aconsellat a les famílies sobre com prevenir el consum d’aquesta substància en menors”.

Amb l’objectiu d’endarrerir l’edat d’inici de consum, promoure el compliment de la normativa, augmentar la percepció de risc, reduir la problemàtica associada als efectes de l’alcohol (accidents, violència, abusos, etc.), i disminuir la probabilitat d’abús i dependència, així com altres problemes de salut associats, a partir de les 10 h d’aquest divendres, professionals farmacèutics i tècnics del Servei de Prevenció d’Addiccions de les entitats col·laboradores han posat a disposició dels ciutadans els recursos necessaris per a una prevenció primària en el consum d’alcohol.

En aquest sentit, s’han repartit punts de llibre amb la recepta per elaborar begudes saludables, com sucs. Alhora, tal com explica Marisa Cerrillo, responsable del Servei de Prevenció de les Addiccions de l’Ajuntament de Tarragona, “s’han realitzat diferents actuacions en funció dels perfils”.

De fet, els resultats per a Catalunya de la darrera Enquesta domiciliària sobre alcohol i drogues a Espanya (EDADES) 2017 conclouen que les prevalences més elevades del consum episòdic intensiu d’aquesta substància en la població de 15 a 64 anys es troben en el grup d’edat més jove, de 15 a 29 anys.

Cal recordar que l’alcohol és la droga més consumida, acceptada i una de les que més problemes socials i de salut provoca a la població. El gènere, l’edat, el pes i la freqüència de consum poden incidir en els seus efectes. Les xifres d’EDADES mostren que, entre les drogues consumides a una edat més primerenca, es troben aquelles que, com l’alcohol i el tabac, tenen un comerç legal. L’estudi manifesta que la mitjana d’edat d’inici de consum d’aquesta substància és de 16,7 anys. Amb tot, cal matissar que des de l’any 2011, la ingesta diària d’alcohol presenta una lenta, però progressiva, tendència a la baixa.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */