.

.

TOTS 21

Façana del Mas Miró, ubicat a Mont-roig. Foto: JM.Salvat

Façana del Mas Miró, ubicat a Mont-roig. Foto: JM.Salvat

Els familiars de l’artista Joan Miró han decidit donar altruïstament el mas on l’artista va viure i treballar durant diversos períodes de la seva vida a la Fundació Mas Miró. La notícia l’ha comunicada l’alcalde, Ferran Pellicé, en el darrer ple del mandat. La bona nova arriba acompanyada d’una dotació extra de 500.000 que la família ha decidit aportar per fer realitat el projecte de museïtzació, previst pel 2016. Una quantitat que s’afegeix als 200.000 euros que la família havia donat prèviament.

La cessió del Mas, no només de la seva estructura i la finca, sinó també de tot el material i llegat que es troba en el seu interior, es confirmarà davant de notari el proper 3 de juliol, per donar validesa legal a la declaració de voluntats que a hores d’ara ja ha signat la família.

La donació obre tot un nou escenari en el projecte per fer visitable la casa on Miró va treballar. En especial, la Fundació Mas Miró preveu una millor interlocució en la cera d’inversors pel projecte, ja que coincidiran els propietaris del mas amb els impulsors del museu. La Fundació Mas Miró està presidida per l’Ajuntament de Mont-roig del Camp i la formen conjuntament els familiars, la Fundació Miró de Barcelona, la Fundació Artiga i el Centre Miró de Mont-roig del Camp.

La museïtzació del Mas Miró transcendeix l’àmbit de Mont-roig i es preveu com una de les principals novetats i arguments de cara a la diversificació dels atractius turístics del conjunt de la Costa Daurada.

Podeu consultar aquesta notícia a Reusdigital.cat/GGDDC