.

.

TOTS 21

Convoquen deu dies d’aturades que complicaran la situació en especial a Barcelona, on encara hi ha retards per la vaga de l’any passat.

Els examinadors de trànsit tornen a cridar a la vaga per denunciar que encara no cobren l’increment de sou pactat a finals de l’any passat, en un acord que va permetre desconvocar unes altres mobilitzacions que van durar cinc mesos. En aquell moment els examinadors van aconseguir que el govern espanyol es comprometés a equiparar-los el sou amb altres col·lectius de Trànsit amb un complement de 250 euros mensuals. A hores d’ara, però, encara no s’ha fet efectiu aquest increment, que, en teoria, estava inclòs als pressupostos generals de l’Estat del 2018, segons fonts dels examinadors. La vaga que es convoca ara està prevista per a deu dies, concretament des del 10 fins al 21 de desembre.

Montse Casal, delegada a Barcelona de l’Associació d’Examinadors de Trànsit (Asextra) ha explicat a l’ACN que des del govern se’ls ha dit que aquest any no es podrà pagar la quantitat acordada com un complement de la nòmina, i que, en tot cas, si és que es paga s’haurà de fer com un plus de productivitat.

Els examinadors no estan conformes amb una fórmula que, segons Casal, “es pot eliminar en qualsevol moment”. En tot cas, podrien acceptar, diu, que aquest any es pagués d’aquesta manera, però per a l’any vinent exigeixen que l’increment de sou aparegui computat com a complement.

A l’espera que des de l’executiu estatal se’ls torni a citar per intentar desencallar la situació, Casal ha explicat que s’han convocat deu dies de vaga, des del 10 de desembre fins al 21, durant els quals no es faran exàmens. Hi ha prevista una concentració davant la Prefectura de Trànsit de Barcelona el primer dia de vaga a les 12 del migdia, alhora que una manifestació a Madrid el mateix dia.

Casal ha explicat que després dels cinc mesos de vaga de l’any passat, a Barcelona hi ha acumulacions d’exàmens per fer, una situació que es complicarà amb la nova tongada d’aturades. La representant d’Asextra ha subratllat, de fet, que el cas de la capital catalana és especialment complicat per la manca d’examinadors. Segons ha explicat, està previst que entre gener i febrer s’incorporin setze persones a la plantilla, fet que contribuirà a rebaixar la llista d’espera.

ACN