TARRAGONA 21

Imatge del Nou Estadi.

Arran la situació agreujada de la pandèmia provocada per la COVID-19, l’Ajuntament de Tarragona s’ha vist obligat a reorientar els protocols que es venien implantant fins a data d’avui amb els clubs esportius i que preveien l’entrada de públic als equipaments esportius a partir d’aquest cap de setmana.

L’Ajuntament de Tarragona, seguint les directrius marcades pel PROCICAT, i després de la reunió d’aquest matí, amb representants dels clubs participants a lligues nacionals, ha decidit que els partits que es juguin en el terme municipal de Tarragona s’hauran de jugar a porta tancada, sense la presència de públic.

La consellera d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona Maria José López ha agraït la col·laboració i suport per part dels clubs implicats, Nàstic, CBT, ADT i Volei Sant Pere i Sant Pau i ha remarcat que aquests «havien treballat de valent i ja tenien els protocols a punt per aquest cap de setmana. Cal felicitar a tots els clubs de la ciutat, l’esport de Tarragona està preparat i està fent una feina molt bona».

El Nàstic va ser el primer del clubs a presentar un protocol de seguretat i sanitari per tal d’aconseguir l’entrada de públic als seus partits. Posteriorment, la resta de clubs també van presentar els seus protocols que han estat validats per l’Ajuntament de Tarragona. S’espera que es puguin activar un cop superats els 15 dies fixats pel PROCICAT.

A més de la mesura de celebrar les competicions estatals a porta tancada, el PROCICAT també marca la suspensió de totes les competicions esportives no estatals i la prohibició de la celebració de partits amistosos.

Aquestes mesures també s’aplicaran al 69è Campionat d’Espanya d’Atletisme organitzat pel Club Atletisme Tarragona que se celebrarà a l’Estadi Natàlia Rodríguez de Tarragona els dies 17 i 18 d’octubre. Per tal de dur a terme l’esdeveniment amb total seguretat la Real Federación Española de Atletismo i l’Ajuntament de Tarragona han consensuat un protocol que inclou la incorporació d’un equip específic de 22 voluntaris que vetllaran pel compliment de les normes sanitàries. El campionat es celebrarà a porta tancada i es podran seguir les diferents proves mitjançant la retransmissió via streaming.

Pel que fa a les activitats dirigides i a l’ús de les instal·lacions esportives del Patronat Municipal d’Esports de Tarragona l’activitat es mantindrà sense grans alteracions ja des del desconfinament el PMET només es permet l’entrada del 50% d’aforament i és indispensable concertar una cita prèvia.

Comunicat del Nàstic

Poc després de fer-se pública la decisió de l’Ajuntament, el Nàstic ha fet públic un comunicat de premsa que incideix sobre el protocol elaborat des del club i que reproduïm a continuació íntegrament:

«El consistori tarragoní ha informat a l’entitat que el protocol presentat pel Gimnàstic de Tarragona queda validat després d’aprovar-se tots els aspectes aplicats en un dia de partit al Nou Estadi. Aquest protocol es posarà en marxa d’aquí a 15 dies, un cop superades les noves restriccions anunciades per la Generalitat de Catalunya que entraran en vigor aquesta mitjanit.

El Gimnàstic de Tarragona ha treballat intensament elaborant un minuciós protocol sanitari i de seguretat per a que el soci pogués estar present a les grades del Nou Estadi des del primer instant, és a dir, fent viable l’accés d’aficionats en un 25% de la capacitat d’aforament de l’Estadi.

El document es va presentar a l’Ajuntament de Tarragona el passat dijous i, després que el consistori hagi verificat tots i cadascun dels punts on es detallen tots els aspectes a seguir en la celebració dels partits del Nàstic com a local, la seva activació haurà d’esperar dues setmanes. Concretament en el partit de la jornada 3 del campionat de Segona Divisió B, que correspon al duel que enfrontarà el primer equip davant la UE Olot el proper diumenge 1 de novembre».

Redacció