.

.

TOTS 21

Imatge de la plaça de la Font el primer dia del tancament de bars i restaurants decretat per l’executiu català. Foto: Tarragona21

L’AEH Tarragona Ciutat i la Plataforma Empreses, Ciutadania i Entitats de Tarragona han convocat per aquest dijous 22 d’octubre, a les 19 hores, al carrer Sant Francesc un acte de protesta contra les mesures de prevenció contra la Covid aprovades pel Govern de la Generalitat.

«En cap moment posem en qüestió les decisions dels científics i metges, i estem totalment d’acord que sense salut no hi ha economia», afirmen en un comunicat conjunt fet públic aquest dimarts. «Però creiem -afegeix- que les mesures adoptades per la Generalitat busquen acabar amb la sociabilització i criminalitzen a l’hostaleria quan només el 3,5% dels contagis es produeixen en els negocis del sector».

Les dues entitats cosideren «que aquestes mesures empenyen a la gent a socialitzar-se als domicilis particulars, platges, muntanya i fent ‘botellons’, llocs que són precisament el major focus de contagi, en comptes de socialitzar-se en un ambient controlat on l’hostaler fa complir la normativa i no es produeixen contagis. Per aquests motius, exigim la reobertura de l’hostaleria i l’oci nocturn».

També demanen un major control per als qui no compleixen la normativa. «La immensa majoria de l’hostaleria compleix amb les seves obligacions i tot i així, pateix les conseqüències de l’incompliment de poques persones. Demanem a la Generalitat que ajudi als ajuntaments en les tasques de control del compliment de les mesures anti Covid», reclamen a la nota.

Consideren també necessari elaborar un pla «basat en criteris objectius i científics. Que s’estableixin uns paràmetres i unes mesures restrictives progressives, i que no actuïn només quan estan amb l’aigua a coll. Demanem que tinguin en compte les diferents realitats de cada regió sanitària amb l’adopció i la retirada de mesures en funció dels seus casos».

«Queda demostrat que no tenen capacitat econòmica per ajudar de veritat al sector», denuncien. «Amb el que ens han ofert fins ara, no ens arriba ni per pagar un rebut de la llum. Per això creiem que és millor que els 40 milions d’euros promesos, s’utilitzin per a la compra de test ràpids, reforç de rastrejadors i atenció primària o per evitar la massificació dels mitjans de transport. El dany a l’hostaleria ja està fet i, per la seva mala gestió, no tenen la capacitat econòmica d’ajudar-nos de veritat. Llavors, almenys que evitin que haguem de tancar una altra vegada».

«Demanem uns polítics valents, amb capacitat d’escolta i que prenguin decisions de manera ràpida i no quan ja no hi hagi més remei. Al sector se’ns va convocar per comunicar-nos el tancament, en cap cas per demanar-nos opinió ni ajuda. Els professionals de sector tenim molt a dir i podem ajudar, ja que ningú millor que nosaltres coneix la professió», asseguren al comunicat. «Volem que es deixi de polititzar la pandèmia i que s’acabin les guerres ideològiques. Estan jugant amb el patiment de moltes famílies i el futur de molts tarragonins. I a qui no sigui capaç de fer-ho, li demanem que s’aparti i deixi pas a persones molt preparades i amb ganes d’ajudar», conclou la nota.

L’AEHT, present a la concentració de divendres a la plaça Sant Jaume de Barcelona

L’AEHT també dona suport i estarà presesent a la concentració convocada per la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme – FIHRT-, aquest divendres 23 d’octubre, a les 12h del migdia, a la plaça Sant Jaume de Barcelona, per rebutjar les noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya que afecten al sector de la restauració i que, concretament, han suspès les activitats de restauració, en tot tipus de locals i establiments.

Redacció