.

.

TOTS 21

Més d’una cinquantena d’empresaris de Tarragona, la majoria emprenedors, sumen les seves forces per a fer créixer els seus negocis. Ara més que mai, és important pels emprenedors disposar d’una xarxa de recolzament que els permeti augmentar les seves xifres de negoci a través de l’intercanvi de referències. Durant el confinament, els membres de “BNI Negocis Tarragona” han continuat reunint-se on-line, creant xarxa i fent negoci.

Aquest és l’objectiu del primer grup pertanyent a la xarxa BNI (Business Network International) que es crea a la capital tarragonina. BNI és una organització professional de networking que busca referències qualificades per als seus membres, i que ha començat a funcionar recentment al nostre territori.

BNI és la xarxa de referències de negocis més gran del món, amb uns 275.000 membres, repartits en més de 9.500 grups arreu del món i amb presència a 74 països.

Javier Guerrero, director executiu de BNI Tarragona.

Un dels responsables del grup creat a Tarragona, Javier Guerrero, assegura que la voluntat del nou grup és «canviar la forma de fer negocis a Tarragona, cooperant, construint relacions de confiança de llarga durada» apunta el director executiu de BNI Tarragona.

De moment el grup està compost per 55 professionals de diferents activitats, que han compromès ja la seva participació i s’estan formant també grups de BNI a Reus i a Tortosa. L’objectiu seria arribar a conformar amb el temps una comunitat a la demarcació de Tarragona d’uns 500 membres, distribuïts a la província de Tarragona.

Funcionament BNI

Els membres de BNI actuen com un equip de màrqueting per als altres integrants del grup i s’intercanvien referències de negoci qualificades, moltes de les quals resulten en nous clients per a les empreses dels participants, amb el que augmenten els seus ingressos. La filosofia de BNI és “Givers Gain” (Guanyar Donant). Els empresaris no paguen comissions de cap mena ni a BNI ni als altres participants del grup per les seves referències, encara que si que abonen una quota anual a l’organització, que inclou totes les formacions i gaudir de la estructura i les activitats de BNI.

Els grups de BNI només permeten l’entrada d’un professional especialista per cada activitat (per exemple, només un arquitecte, un assessor fiscal, o un fisioterapeuta).

Origen de BNI

BNI va ser fundada als Estats Units l’any 1985 per el Dr. Ivan Misner. L’any 2011 es va crear el primer grup a Espanya, i en la actualitat ja hi ha grups de BNI a totes les províncies Espanyoles Segons les dades de l’organització, en els últims dotze mesos els membres de BNI a Espanya han generat mes de 400 Milions d’Euros de xifra de negoci tancat mitjançant l’intercanvi de referències.

Redacció