.

La representació, que es farà al Metropol, començarà a les 19 h i s’emmarca en el cicle Km 0, que recull les produccions de les companyies del territori. Les entrades valen 12 euros, 10 per als jubilats i els estudiants.

La representació, que es farà al Metropol, començarà a les 19 h i s’emmarca en el cicle Km 0, que recull les produccions de les companyies del territori. Les entrades valen 12 euros, 10 per als jubilats i els estudiants.

Proteu i Valentí són amics, però tenen interessos contraposats. Proteu només té ulls per la seva enamorada Júlia i no concep separar-se’n. Valentí, que encara no ha patit la fiblada de l’amor, té ganes de veure món i deixa Verona per Milà. Allí, els seus esquemes trontollen quan coneix la filla del Duc, la bella Sílvia, i decideix fugir amb ella. Mentrestant a Verona, el pare de Proteu, cansat de veure’l fer el ronso, l’envia a Milà a trobar-se amb el seu amic. Però, a més de Valentí, Proteu descobreix a Sílvia, i perd el món de vista. Li és igual l’amistat de Valentí i l’amor promès a Júlia. Només té ulls per a ella i ho intentarà tot per seduir-la. El conflicte està servit.

Els 2 cavallers de Verona és considerada la primera comèdia que va escriure William Shakespeare. Una comèdia de joventut, que retrata la inconstància i caràcter voluble de l’amor i en què l’autor ja mostra un domini magistral del gènere. L’obra arriba al Metropol en una adaptació de tints contemporanis, dirigida per Miquel Àngel Fernández. Les hormones impregnen tot el relat i els personatges es mouen pel desig desenfrenat. Dels 2 cavallers de Verona, Fernández en destaca que “és el germen de la comèdia  romàntica, que ha perviscut i evolucionat fins avui dia en el cinema amb l’anomenada “comèdia romàntica anglesa”.

Aquesta és la quarta col·laboració del director reusenc amb Fabulae Tarraconenses, després de Juli César (2014), Titus Andrònic (2015) i Somni d’una nit d’estiu (2016), totes elles de William Shakespeare. Fernández, de fet, és un especialista en el bard anglès, de qui ha analitzat a fons l’obra i n’ha realitzat múltiples muntatges amb altres companyies. Així, entre els seus darrers treballs també destaca la Mesura per mesura que el TEBAC va estrenar aquesta tardor al Bartrina de Reus.  Miquel Àngel Fernández també és conegut pels seus treballs amb el CAER, el festival COS, Natural Clown Killers o Petit Odisseu. Entre d’altres ha treballat amb la Fura dels Baus i els directors Ferran Madico, Lluís Graells i Ramon Simó.

La companyia

Fabulae Tarraconenses va néixer el 2012 a redós del grup de reconstrucció històrica Thaleia. La seva primera producció va ser Calígula, la tragèdia d’Albert Camus que aprofundeix en la torturada psicologia i salvatge lucidesa d’aquest controvertit emperador romà. Des d’un inici l’objectiu del grup, que és mou a mig camí de l’amateurisme i el teatre professional, ha estat portar a escena obres teatrals d’època romana o textos clàssics universals. Els actors de la companyia compaginen aquestes representacions teatrals, amb les intervencions en les activitats de recreació històrica de Thaleia.

Per aquesta edició de Tarraco Viva ja s’està treballant en un espectacle sobre el funcionament de les termes romanes.