.

.

TOTS 21

Dijous 18 d’agost serà el torn del concert d’havaneres amb els reusencs Grup Balandra.

Un any més, i tot just quan s’ha acomiadat la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén, la regidoria de Cultura i festes de l’Ajuntament del Morell deixa clar que la cultura no fa vacances a l’agost i organitza una nova edició, la cinquena, dels ja consolidats Dijous d’estiu. “La idea és que no s’aturin les cites culturals i que, tot i les vacances, la ciutadania tingui opcions per sortir”, indiquen les regidores de l’àrea, M. Jesús Valldosera i Mònica Casas. Així, de l’11 d’agost a l’1 de setembre, cada dijous tindrà lloc una proposta cultural que omplirà l’agenda de totes aquelles persones que optin per quedar-se al municipi durant aquest mes festiu per excel·lència. Totes les propostes, amb entrada lliure i gratuïta.

La primera cita, dijous 11 d’agost, serà el concert Sambach Capítol 1, a les 22 hores i al Jardí de l’Ajuntament. Es tracta d’un trio de veu, violí i piano que presentarà un viatge en el temps i l’espai, que endinsarà el públic en la música des de mitjans del segle XIX a mitjans del segle X, fent parada a les melodies del Paral·lel de Barcelona, l’Alemanya de Bertol Brecht o la Nova York de Kurt Weil. Tot plegat amb l’herència de Johann Sebastian Bach present en tot moment.

El mateix recinte acollirà, dijous 18 d’agost també a les 22 hores, un concert d’havaneres amb els reusencs Grup Balandra. Un quartet que farà un repàs de la música marinera i de taverna més nostàlgica i tradicional, però també oferirà nous punts de vista amb adaptacions de Txarango o Quico El Célio. Un bon maridatge de ritmes que ens acostarà a la música més estiuenca que hi ha.

Dijous 25 d’agost serà el torn del cinema a la fresca, amb Encanto, a la plaça Maria Mercè Marçal i a les 21 hores. Com sempre, caldrà que cadascú es porti la seva cadira per gaudir de l’últim èxit de la factoria Disney, que ens porta a la Colòmbia més acolorida i màgica. Una pel·lícula que explica la història de l’extraordinària família Madrigal, en la qual tots els seus membres tenen algun do. Però la màgia està en perill! Serà Mirabel, l’única que no té cap habilitat especial, l’esperança per salvar-la?

I, finalment, dijous 1 de setembre, a les 21 hores, el Jardí de l’Ajuntament rebrà dos referents de la màgia al nostre territori amb Il·lusionadors. Jordi Caps, professor de màgia a l’escola del Mag Lari i assessor del Mago Pep, i Charlie Mag, guanyador de la vareta d’or de Montecarlo. Junts oferiran un espectacle complet, participatiu i divertit en què el públic gaudirà de les diferents disciplines de la màgia.

Redacció