.

.

TOTS 21

Imatge de membres de la plataforma Conservem l’Estació de Cambrils per reclamar que es conservi l’edifici. Foto: ACN

La Plataforma Conservem l’Estació de Cambrils ha fet públic un comunicat de valoració de la reunió amb l’alcaldessa Camí Mendoza, amb el regidors d’NMC Oliver Klein, Enric Daza i Natalia Pleguezuelos i amb els de JuntsxC Lluís Abella i Marta Borràs. «Les tres formacions de l’equip de govern aposten pel projecte de via verda, però encara no han respost l’oferiment d’ADIF d’un arrendament simbòlic de l’edifici de l’antiga estació per a usos no comercials», afirma l’entitat. «En canvi els ajuntaments de Montroig del Camp i de l’Hospitalet de l’Infant ja fa temps que han acceptat la proposta i els reconvertiran amb usos turístics, tot i que l’estat de conservació és inferior a la de Cambrils».

Segons la Plataforma, «hem demanat als nostres representants la necessitat d’una intervenció urgent per tal d’evitar la degradació de l’entorn i del propi edifici. Els hem transmès l’oferiment de l’Agrupament Escolta Gent de Mar a realitzar-hi tasques de condicionament de manera provisional. L’entitat cambrilenca fa anys que no té local i creiem que la seva presència ajudaria a evitar la degradació de l’entorn. Trobem positiu que se’ns comuniqués d’un projecte de pas de vianants sobre les vies. També se’ns va informar que podria haver-hi una connexió viària provisional amb el carrer Barcelona».

Finalment, «considerem que l’Ajuntament de Cambrils ha de respondre la petició feta per l’AV Barri de l’Estació de dissenyar propostes alternatives al que marca el POUM, que s’ha modificat en dotzenes d’ocasions. La nostra Plataforma ha començat a recollir suports de persones i d’entitats, i el proper dimarts 22 de juny organitzem una xerrada de la Plataforma pel Ferrocarril Públic i de Qualitat, sobre els projectes ferroviaris a Cambrils i el Camp de Tarragona». La xerrada tindrà lloc al Centre Cultural (S. Plàcid 18-20) a les 18:30h, informa l’entitat.

Redacció