.

.

TOTS 21

Imatge d'arxiu d'una sessió plenària de l'Ajuntament de Tarragona. Foto: ACN

Imatge d’arxiu d’una sessió plenària de l’Ajuntament de Tarragona. Foto: ACN

Els Comuns de Tarragona han posat condicions per donar el seu vot als pressupostos municipals que han d’anar aquest divendres al Ple de l’Ajuntament. L’executiva del partit exigeix que no s’incrementi el preu del bitllet senzill de l’autobús i, si s’ha de fer, que augmenti, com a màxim, un 5%, el que suposa 10 cèntims més per a la ciutadania.

A més, també demanen un fons de contingència social per a la mobilitat  de 50.000 euros per a totes aquelles persones amb dificultats que no poden accedir als abonaments d’autobús. Una altra de les condicions dels Comuns és aprofitar la mesura aprovada ahir pel govern central per bonificar amb un 50% tots els abonaments de bus. “Per fer-ho efectiu, l’Ajuntament hauria de fer-se càrrec del 20%, és a dir, mig milió d’euros aproximadament”, apunta el comunicat emès pels Comuns.

Segons el partit, és obligació del govern buscar els recursos necessaris per quadrar el pressupost i no deixar escapar oportunitats com la del 50% als abonaments del transport públic provinents del govern de coalició del qual formem part.