TOTS 21

Els consellers Jordi Fortuny i Xavi Puig, durant la roda de premsa de preentació dels pressupostos. Foto: Ajuntament

El pressupost de l’Ajuntament de Tarragona per l’any vinent, aprovats aquest matí en plenari extraordiari, contempla un paquet d’inversions i operacions de transferència de capital que serviran per impulsar la reactivació econòmica de la ciutat. En aquest sentit, els comptes reflecteixen inversions per transformar alguns punts de la ciutat, així com intenta donar resposta a peticions històriques dels barris. Les apostes per l’any vinent són en Patrimoni Històric, en Cultura, en Educació, en la Inclusió i el manteniment de les zones verdes i els parcs infantils i la mobilitat.

Les inversions serviran per a la creació d’una zona lúdico-esportiva a Sant Salvador, una plaça esportiva que donarà servei als barris de l’Albada, la Floresta i Parc Riu Clar, i la creació d’una plaça verda a tocar de l’institut Torreforta¡. També contempla la renovació diferents àrees de jocs infantils, les millores al Parc Francolí i la instal·lació  de càmeres de videovigilància a Llevant.

El pressupost també preveu el soterrament de les línies elèctriques en una plataforma única al Serrallo, la transformació del carrer Canyelles i el carrer López Peláez en espai per a vianants, així com la creació de la nova biblioteca a Sant Pere i Sant Pau, la remodelació de la biblioteca de Torreforta, el Centre d’Art a la Plaça del Fòrum i a la Tabacalera o la redacció del projecte del Teatre Metropol.

Els projectes de Patrimoni com són Porta Tàrraco, Cal L’Agapitu i la musealització de recintes. Les inversions també contemplen la gestió ambiental i forestal de l’Anella Verda, les millores  i renovacions per l’eficiència energètica de l’enllumenat, la xarxa de carrils bicis i infraestructures en mobilitat sostenible, la instal·lació semafòrica a l’altura de la  Savinosa, els equipaments informàtics i la renovació del mobiliari en centres cívics. «L’aposta decidida per l’esport reflectida amb la instal·lació de la gespa pel camp de rugbi, la manta tèrmica per la piscina olímpica, l’arranjament de les pistes de tennis de Sant Salvador, l’arranjament d’instal·lacions de camps de futbol i també la primera fase d’inversió en el pavelló de l’anella mediterrània, entre altres», ha detallat el conseller d’Economia i Hisenda, Jordi Fortuny aquest matí.

Els pressupostos també contemplen una partida pels pressupostos participatius, per la subvenció a la rehabilitació d’habitatges de 1.1 M€, que anirà acompanyat per les mesures fiscals que s’estan tramitant de bonificació de l’ICIO de 95% pels habitatges anteriors al 1975 i a més la proposta de bonificació de l’IBI per l’any 2022 dels habitatges que instal·lin elements com plaques solars i altres mesures mediambientals.

Redacció