.

.

TOTS 21

Tancament de botigues a Cambrils en senyal de protesta durant la pandèmia. Foto: ACN

Els comerciants dels municipis turístics de la costa tarragonina presentaran una demanda contra la Generalitat per les restriccions decretades per frenar la covid-19 i reclamaran compensacions econòmiques. En una roda de premsa aquest dilluns han afirmat que les mesures són «injustificades» i que no suposen cap millora contra la pandèmia i, en canvi, els han comportat una caiguda de la facturació del 40% respecte el 2019. En concret, han lamentat la impossibilitat d’obrir de deu a dotze de la nit. Per tot això han reclamat, de nou, al Govern que aixequi les restriccions, especialment un cop el TSJC va tombar el toc de queda. Els ajuntaments de Salou, Cambrils i Vila-seca els donen suport.

El president de Pimec Comerç a Tarragona, Florenci Nieto, ha concretat que la demanda es presentarà en els propers dies i ha obert la porta a fer «una gran macrodenúncia per haver impedit desenvolupar la tasca de treballar» als comerciants. «La situació es dramàtica i insostenible», ha afegit. Tot i que la temporada estival pràcticament ha acabat, la reclamació la presentaran ara perquè els empresaris consideren que amb la decisió del TSJC de rebutjar el toc de queda sol·licitat per la Generalitat tenen arguments jurídics per també acabar amb les restriccions horàries a les botigues.

Nieto també ha dit que alguns comerciants han hagut de baixar la persiana i que fins i tot n’hi ha que «han hagut d’anar a Càritas a buscar bosses de menjar per a les seves famílies». «Els polítics de la Generalitat tenen el deure de mirar pel nostre comerç», ha manifestat. Amb tot, ha avançat que demanaran el suport als ajuntaments de la demarcació.

Imatge dels representants municipals i empresarials dels munipicis costaners tarragonins que reclamen que es deroguin les limitacions al comerç. Foto: Eloi Tost

El primer que l’ha expressat públicament ha estat el de Salou. El seu alcalde, Pere Granados, ha assegurat que les mesures estan fent «molt mal al comerç de costa» i que tampoc són bones contra la pandèmia: «aboquen la gent a que faci vida als carrers perquè les botigues estan tancades», ha indicat.

En una línia similar s’ha expressat Oliver Klein, regidor de Promoció Econòmica de Cambrils. «Estem molt preocupats per la pandèmia i els botellots, però això no és culpa del comerç», ha indicat. Des de Vila-seca, la regidora de Relacions Cíviques, Manuela Moya, ha afirmat que «les mesures s’han d’eliminar» i ha lamentat que «el mal ja s’ha fet». «Demanem mesures compensatòries. Si aixequem la veu de manera unànime el Govern ens ha d’escoltar», ha comentat.

Eloi Tost