.

Vistes d'un càmping tarragoní

Vistes d'un càmping tarragoní

Tot i que la Setmana Santa d’aquest any arriba ben entrada la primavera, i que les reserves prometen una ocupació semblant o millor a la del 2013, el temps condiciona molt més als clients dels càmpings que als dels altres sectors.

Per a la presidenta de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’ Ebre, Berta Cabré, “l’any passat la demarcació de Tarragona va acollir més de 6,9 milions de pernoctacions la qual cosa significa que cada cop ens coneix més gent. Si a això li sumem l’alta valoració que els usuaris fan dels nostres càmpings, podríem esperar superar les xifres 2013”.

Els càmpings de la Costa Daurada son dels més ben valorats pels turistes tant nacionals com estrangers que opten per aquesta modalitat vacacional.

Encara que la majoria de les reserves i estades es concentren en els mesos d’estiu, si la Setmana Santa va acompanyada de bones temperatures ajuda a iniciar la temporada amb bon peu. Tanmateix, el fet que a Europa també hi hagi un bon pronòstic per aquestes dates, tal i com ha passat durant el mes de març, podria fer canviar de ruta als que tenen pocs dies i optar per destins més pròxims a tots aquells que venen de països com Holanda, França o Alemanya.

Associació de Càmpings de Tarragona en xifres

L’oferta campista de Catalunya constitueix la de major volum de tota Espanya, posicionant la comunitat catalana com la destinació líder. L’Associació de Càmpings de Tarragona representa el 47% de les places turístiques de la província de Tarragona.

El conjunt dels 55 càmpings associats ofereixen un total de 64.350 places i 21.450 unitats d’allotjament. La xifra de bungalous i mòbil-homes instal·lats a les parcel·les i espais d’aquests establiments sobrepassa les 3.600.

Al 2013 els establiments campistes de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre van registrar quasi 7 milions de pernoctacions amb una estada mitja de 4 nits per viatger, superant en un 3% els resultats de l’exercici anterior. Per procedència, el 56% dels usuaris van ser espanyols i la resta, el 44%, estrangers, col·lectiu que experimenta un lleuger increment .Del total d’estrangers, el públic holandès i francès han estat els més nombrosos, amb un pes del 13% cada un, seguit dels campistes alemanys (6%), i dels belgues, britànics i irlandesos (amb un 3% de pes cada un d’ells).

Pes del sector a Catalunya

Catalunya és capdavantera en la recepció de campistes, i les últimes dades oficials indiquen que aquí es van registrar 14,3 milions de pernoctacions durant l’any 2013, gairebé la meitat dels viatgers que van escollir els càmpings espanyols per gaudir de les seves vacances.

Aquesta xifra representa un lleuger increment del 0,1% en l’ocupació als càmpings de Catalunya respecte l’any anterior i contrasta amb la baixada de pernoctacions del 0,5% a la resta d’establiments campistes d’Espanya, que al 2013 van registrar més de 31 milions de pernoctacions.

Com dades de referència, Catalunya compta amb 5.437 establiments d’allotjament turístic (hotels, apartaments turístics, càmpings i allotjament rural) que ofereixen un total de 591.447 places turístiques. Del total d’aquests, el conjunt dels 349 càmpings catalans aporten 272.965 places. Aquestes xifres mostren que les places de càmpings representen el 46% de l’oferta al territori català.