TOTS 21

Protecció Civil de la Generalitat ha anunciat que manté activada la fase d’alerta del pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya, Inuncat, per les fortes pluges que encara s’esperen aquest dijous a Catalunya. Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), fins a les nou de la nit s’esperen precipitacions que poden superar els 40 mil·límetres en 30 minuts a la Catalunya Central i amb menys intensitat a la resta del territori, excepte el terç nord-est de Catalunya. Els xàfecs aniran sovint acompanyats de tempesta, localment de pedra i de ratxes fortes de vent. A banda, localment hi podrà haver fenòmens de temps violent.

Durant les darreres hores el 112 ha rebut 180 trucades i s’han generat 127 expedients, concentrats sobretot als municipis de Reus i Cambrils.

Alguns dels registres destacats de pluja, segons l’SMC, han tingut lloc a Alcanar (Montsià), on han caigut 47,5 litres de pluja per metre quadrat en mitja hora; a Vinyols i els Arcs (Baix Camp), amb 47,2 litres; a Camarasa (Noguera), amb 44,2; a Riudecanyes (Baix Camp), amb 43,1, o a Aldover (Baix Ebre), amb 40,1.

Pel que fa als Bombers, han rebut 53 avisos procedents de Reus i 5 de Tarragona dels 68 rebuts al Camp de Tarragona entre les dues del migdia i dos quarts de sis de la tarda. La Guàrdia Urbana de la capital del Baix Camp informava poc després de les 19 hores d’una trentena d’incidències i que «diversos cotxes han quedat atrapats per acumulació d’aigua en diferents punts de la ciutat: plaça Europa, pont d’accés a Sant Josep Obrer, plaça del Canal, cruïlla av. de Tarragona amb Marià Fortuny, pont del barri Sant Joan, avinguda Recasens i Mercader, entre altres».

La plaça Mercadal a vessar d’aigua.

Imatge del Polígon Agro Reus: Foto: Treta d’un vídeo d’Ana Paños Palacios

Si ampliem el ventall a la resta d’incidències, a banda de les caigudes d’arbres i branques, els Bombers indiquen que també s’ha hagut d’actuar en algunes petites inundacions de baixos. A Cambrils també han hagut d’intervindre per l’avís d’una persona atrapada dins del seu vehicle a l’avinguda de La Salle. 

En el capítol d’afectacions a altres indrets del territori, a Riudecanyes la riera baixava plena a mitja tarda quan només una hora abans estava completament seca. En aquest sentit, des de Protecció Civil s’ha recordat la necessitat d’allunyar-se de rieres, torrents i zones que es puguin inundar i que no s’hi aparqui el vehicle.

A més, a la N’420 al seu pas pels Guiamets un arbre ha caigut sobre la calçada (imatge inferior).

(Seguirà ampliació)

Redacció