.

.

TOTS 21

El debut dels Barcelona Dragons a la seva nova casa, l’estadi municipal de Reus. Foto: Barcelona Dragons

El Barcelona Dragons, franquícia de futbol americà que reviscola gràcies al nou intent de l’NFL de posar un peu a Europa amb una lliga continental que recupera bona part dels clàssics del primer intent, va debutar ahir amb derrota davants els alemanys de l’Stuttgart. Surge (17-21). Aquest ha estat el primer partit a casa, i ara en queden quatre més per culminar la temporada, que s’allargarà fins a setembre. El resultat té efectes competitius (la propera cita és la setmana vinent a Alemanya davant els Cologne Centurions) però també derivades econòmiques si ampliem el focus. El fet que els Dragons hagin escollit Reus com a base d’operacions suposa reactivar el cobrament de canon d’ús a l’estadi municipal, després de la infausta gestió que va fulminar el CF Reus Deportiu i va deixar les instal·lacions públiques en terra de ningú.

Calendari de partits a casa dels Barcelona Dragons.

El debut, més enllà d’algunes crítiques a les cues per entrar i al mal funcionament del marcador, va deixar a tothom satisfet. L’espectacle damunt la gespa va ser el propi de les grans ocasions malgrat que les grades reflectien la poca incidència del futbol americà existent encara entre una societat rendida al futbol a seques.

Els Barcelona Dragons han arribat a la capital del Baix Camp gràcies als contactes establerts al seu dia pel General Manager de l’equip, Bart Iaccarino. Un home que va tenir una relació intensa amb l’equip genuinament reusenc de futbol americà nascut a principis dels noranta del segle passat, els Imperials, del qual en va ser jugador i entrenador.

Redacció