.

.

TOTS 21

Teresa Gomis, Alícia Alegret, i Joan Vilà aquest dilluns davant d'un dels busos

Teresa Gomis, Alícia Alegret, i Joan Vilà aquest dilluns davant d'un dels busos

Els autobusos urbans de Reus llueixen des d’aquest dilluns uns cartells amb indicacions sobre com cal actuar davant d’una aturada cardíaca. La campanya ‘Salvem vides! L’aturada cardíaca als busos de Reus Transport’ és una campanya ideada per l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut de la URV, amb la qual es pretén explicar quins passos cal seguir davant d’un atac sobtat i guanyar temps fins a l’arribada dels serveis d’emergència. A banda d’aquesta campanya, que es podria estendre a altres àmbits com els aparcaments, el consistori treballa per fer de Reus una ciutat cardioprotegida i buscarà la col·laboració de farmàcies i institucions per disposar una xarxa de desfibril·ladors.

de Reus mostren els diferents passos que cal seguir davant d’un possible cas d’aturada cardíaca. En aquest sentit, s’indica que en primer lloc cal trucar al telèfon d’emergències 112 i a continuació iniciar un cicle de 30 compressions sobre el pit seguit de dues insuflacions fins que no arribin els serveis d’emergència. “Els minuts són vitals i si sabem com actuar i què fer podem salvar alguna vida”, ha destacat Joan Vilà, estudiant de 4t de Medicina i coordinador de l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut.

Inicialment, la campanya es difondrà des d’unes cinc unitats dels autobusos municipals de Reus Transport, tot i que també està previst que els rètols es puguin mostrar en plafons dels aparcaments municipals. La segona tinent d’alcalde de Reus i presidenta del Grup Salut, Teresa Gomis, ha explicat que la campanya es vol complementar amb la indicació dels espais que disposen de desfibril·ladors. A més, el consistori reusenc ha iniciat converses amb els responsables de farmàcies, centres cívics, clubs esportius o teatres per promoure la instal·lació d’aquests aparells.