.

Xavier Ros amb Abdessamad Oukhelfen, subcampió i campió respectivament de la prova de 1500 metres sub23. Foto: CAT

Cinc atletes del Club Atletisme Tarragona participaven al Campionat de Catalunya Absolut-Sub-23 celebrat el cap de setmana passat a Igualada.

En la jornada de dissabte, Laurine Elisa Marimon aconseguia la medalla de bronze en una ajustada final en el campionat absolut en la prova de salt de llargada amb una marca de 5,53 m. Xavier Ros participava en la prova dels 1500 metres on aconseguia la plata en el campionat sub 23 i el 5è lloc absolut amb una marca de 4:08:58. I Marina Tibau participava en la prova de llançament de pes en la que amb una marca de 10,40 m aconseguia una brillant 6a posició.

En la jornada de diumenge Ros tornava a competir, però aquest cop en la prova dels 800 metres fent marca personal parant el cronòmetre en 1:58:39 aconseguint una magnifica 6ena posició en el campionat sub-23 i la 13a en el campionat absolut. Didac Exposito participava en la prova de pes absoluta en la que quedava 9è amb una marca de 11,28 m. La jornada va concloure amb la participació de Joana Domingo en la prova de disc en la que enviava l’artefacte fins als 29,04 m, marca amb què aconseguia una brillant 5a posició en el campionat sub-23 i  la 10a posició absoluta.

Lluc Subiros, campió de Catalunya de proves combinades

Lluc Subiros es va proclamar campió de Catalunya de la pentatló Sub14 amb 2393 punts. Foto: CAT

D’altra banda, diumenge va tenir lloc el Campionat de Catalunya de proves combinades de les categories Sub12 i Sub14 en jornada matinal a les pistes de Vilanova i la Geltrú. Lluc Subiros es va proclamar campió de Catalunya de la pentatló Sub14 amb 2393 punts, fent 10”80 als 80 metres llisos, 5.42 m a la llargada, 11.18 m al llençament de pes, 13”87 al 80 metres tanques i 1’53 m al salt d’alçada. Quatre marques personals que van servir per guanyar amb un avantatge de 202 punts respecte el 2n classificat.

Cal destacar que fins a quatre atletes de l’ECAT participaven a la pentatló Sub14 masculina, completant la participació amb Victor Jimenez, 5è amb 1744 punts (10”97 – 4.77 – 6.38 – 15”06 – 1.44), Guillem Ferran, 6è amb 1712 punts (11”08 – 4.79 – 8.01 – 14”78 – 1.23) i Unai Ortiz de Landazuri, 7è amb 1627 punts (11”48 – 4.33 – 7.94 – 15”62 – 1.44).

En la pentatló femenina, Silvia Vicente va fer un gran paper obtenint 2301 punts i finalitzant en 5a posició. Les seves marques van ser 14”03 al 80 tanques, 1.25 a l’alçada, 7.64 m al llençament de pes, 4.69 m a la llargada i 11”21 als 80 llisos.

Els atletes Sub12 Eric de la Rosa i Jeroni Flores, representaven l’ECAT en la tetratló masculina. Eric aconseguia la 6a plaça amb 1029 punts, marcant 9”11 als 60 llisos, 4.30 m al salt de llargada, 7.37 m al llençament de pes i 1.16 m al salt d’alçada. Jeroni arribava fins els 830 punts (9”84 – 3.60 – 7.65 – 1.22) obtenint la 10a plaça.

En la tetratló femenina, Clara Ortiz de Landazuri finalitzava 8a de les Sub12, defensant la posició de finalista amb 1466 punts i les marques de 11”08 al 60 tanques, 5.87 m al llençament de pes, 3.70 m a la llargada i 9”53 als 60 llisos.

Juan Carlos Herrera, campió d’Espanya de 3000 obstacles

Juan Carlos, en la categoria M45, es va proclamar brillant campió d’Espanya a la prova de 3000 metres obstacles. Foto: CAT

I finalment, l’atleta veterà Juan Carlos Herrera, del Club Atletisme Tarragona, va participar al Campionat d’Espanya Màster d’aire lliure celebrat aquest passat cap de setmana a la ciutat gaditana de San Fernando.

Juan Carlos, en la categoria M45, es va proclamar brillant campió d’Espanya a la prova de 3000 metres obstacles. Va ser una prova que va dominar des de l’inici ja que la va encapçalar des del primer metre i no va abandonar aquesta posició en cap moment. Va controlar als seus rivals durant tota la cursa i, al final, va anar incrementant el ritme de manera progressiva per acabar amb un magnífic temps de 10:33.57 minuts, amb 6 segons d’avantatge sobre el segon classificat.

Juan Carlos també va participar en tres proves més. En el salt d’alçada va obtenir el quart lloc amb un millor salt de 1.51 metres, en els 800 metres va acabar vuitè amb un registre de 2:09.12 minuts i als 1500 metres va parar el crono amb uns bons 4:25.75 minuts per acabar en la novena posició final d’aquesta prova.