.

Actualment l’entitat compta amb més d’un centenar de socis que compten amb un descompte important en el preu de les entrades

Actualment l’entitat compta amb més d’un centenar de socis que compten amb un descompte important en el preu de les entrades

La temporada teatral a Vila-seca arrencarà el 16 de març amb Tenors, una farsa delirant sobre els tòpics que envolten les grans estrelles de la lírica. És la primera proposta d’una programació que s’allargarà fins al mes de juny i que inclou quatre produccions més, entre elles Al sostre, el darrer muntatge de la Sala Trono. Totes les representacions es faran al teatre El Centru i les entrades valen 12 euros, 8 per als socis. Tot això en l’any del vintè aniversari dels Amics.

Tenors, l’obra amb què arrencarà la temporada teatral a Vila-seca, és una paròdia i al mateix temps un homenatge als concert multitudinaris que els Tres tenors (Pavarotti, Carreras i Domingo) van fer als anys 90. L’interpreten tres tenors de veritat: en Miquel Cobos, l’Ezequiel Casamada i Albert Mora que van començar a somiar en aquest espectacle fent broma dalt d’un autobús que els portava de gira per França amb la celebrada Operetta de Jordi Puntí. El que va començar com un divertimento per passar l’estona, es va consolidar amb la creació de la companyia Illuminati i l’estrena de Tenors, fa una mica més d’un any.

L’obra s’inspira en tots els tòpics de la divinitat operística i estableix un tour da force constant entre els tres protagonistes, que s’esforcen i batallen per fer la nota més alta o la més sostinguda, fins arribar a l’absurd. Cobos, Casamada i Mora són tots tres excel·lents tenors i en aquest espectacle exploten, a més, les seves aptituds còmiques: el pallasso que porten dintre.

En aquest muntatge els espectadors assisteixen a un autèntic recital dels grans èxits de l’òpera i els musicals, però amanit amb un no parar de gags, que forcen la rialla..

Al sostre de Nigel Planer

La darrera producció de la Sala Trono, estrenada tot just fa un any, arribarà al Teatre El Centru el 6 d’abril. Intepretada per Oriol Grau i Pau Ferran i dirigida per Israel Solà, Al sostre és una tragicomèdia sobre els perdedors, els noms oblidats en els racons de la història. Relata les peripècies de Lapo i Loti, dos artesans que van treballar amb Miquel Àngel a la Capella Sixtina i que, des del seu anonimat, van contribuir a fer gran l’obra del mestre.

Al sostre és un text de Nigel Planer, actor i dramaturg britànic molt popular a Catalunya pel seu paper de Neil als Joves. En aquesta obra, Planer, que també és historiador, ha volgut homenatjar aquells personatges que sempre estan a l’ombra dels grans homes. Que ningú recorda, però que també somien, pateixen i creen. Al sostre és una obra que fa riure. Però també fa pensar. I emociona i entendreix. Un text profund que va un punt més enllà de la comèdia i que Oriol Grau i Pau Ferran interpreten de manera brillant.

Mesura per mesura de William Shakespeare

El 27 d’abril arribarà a l’escenari del Centru, un clàssic de Shakespeare i una de les seves obres més valuoses, tot i que no de les més conegudes: Mesura per mesura.

Sota la direcció del reusenc Miquel Àngel Fernández aquesta és la darrera producció del Teatre Estable del Baix Camp, el TEBAC. Es va estrenar aquesta tardor al teatre Bartrina. Entre els protagonistes hi ha l’actor vila-secà Robert Rodríguez, que també forma part del grup local La Tramoia.

Mesura per mesura és una tragicomèdia sobre la hipocresia, els abusos, les contradiccions humanes i la doble vara de mesurar dels que manen. L’acció es desenvolupa a Viena i arrenca quan el Duc marxa de viatge i deixa el govern de la ciutat en mans del seu lloctinent Angelo, un home de moral fèrria i exemplar, que es proposa acabar amb la luxúria que corromp la societat. Fins que ell mateix sent la seva fiblada i es desboca. En el repartiment d’aquest obra també hi figuren Jordi Gómez, Marcel Ferré, Marta Llorens i Rut Enguita.

La ratera d’Agatha Chistie

El 12 de maig, el grup cambrilenc La Teca aterrarà al Centru amb l’obra que ostenta el rècord d’haver estat representada durant més temps de manera ininterrompuda. Es tracta de La ratera, l’adaptació teatral d’un conte d’Agatha Chistie que es va estrenar el 1952 a Londres i que 67 anys després encara hi continua en cartell.

La ratera és una obra de misteri i al mateix temps un joc detectivesc per als espectadors. A Londres s’ha comès un assassinat i al costat de la víctima hi ha una nota amb l’adreça d’una casa d’hostes tot just acabada d’estrenar. Allí, els seus estadants es troben reclosos i aïllats per una tempesta. I tots tenen coses a amagar. L’obra, un clàssic del misteri, és famosa pel seu final inesperat, que no es pot desvetllar.

Amb aquesta obra, estrenada aquest Nadal, La Teca torna a Vila-seca per tercer any consecutiu. En les edicions anteriors hi havia representat dos clàssics de la comèdia contemporània: Arsènic i puntes de coixí i ManiàTics.

La Tramoia, per tancar temporada

Com ja va sent habitual, el grup local La Tramoia tancarà la temporada dels Amics del Teatre. Serà el 8 de juny i 9 de juny amb l’estrena d’un nou espectacle, en què tot just han començat a treballar. Es tracta de M’esperaràs una comèdia del prolífic autor, actor i director valencià Carles Alberola.

Aquesta és la seva darrera obra, escrita el 2014, i adaptada al cinema fa tot just dos anys.

M’esperaràs és un embolic de parella, d’enganys i de somnis perduts. El protagonista és el Rubén, professor d’universitat separat i escriptor frustrat. El seu amic Jaume, un home d’èxit, i la seva dona Raquel el volen fer sortir del pou, muntant-li una cita a cegues. Però no tot és tan fàcil i la nit es presenta farcida de sorpreses. L’obra està dirigida per Alícia Bescós i Robert Rodríguez i interpretada per Jaume Rofes, Germán Flores, Anna Plaza i Pineda Badia.

Els Amics fan 20 anys

En aquesta temporada, els Amics del Teatre celebren 20 anys. Aquesta entitat es va fundar el 1999 per dinamitzar l’activitat cultural del municipi. Des de llavors ha programat una vuitantena d’espectacles i ha donat veu a joves actors i directors que acabarien despuntant, com Bruno Oro, Clara Segura, Anna Sahún, Oriol Broggi i els Teatre de Guerrilla.

Els Amics del Teatre programen la majoria dels seus espectacles al teatre El Centru, si bé ocasionalment també a l’Auditori Josep Carreras. Per aquests escenaris hi han passat noms consagrats del teatre català com Pep Cruz, Carme Sansa, Rosa Novell, Lluís Soler i Ferran Rañé, entre d’altres. Des dels inicis, els Amics també han fet una aposta pel teatre de proximitat, ja sigui professional, com les produccions de la Trono, com amateur, amb propostes de grups com el Tebac de Reus, la Teca de Cambrils o la jove companyia Entellaçats, que aplega actors i actrius de diversos punts del territori.

Actualment l’entitat compta amb més d’un centenar de socis que compten amb un descompte important en el preu de les entrades. La quota anual per ser soci dels Amics és de 12 euros.

/* JS para menú plegable móvil Divi */