.

.

TOTS 21

Coincidint amb Sant Jordi, Els Amics del Teatre de Vila-seca, inicien aquest cap de setmana la temporada 2021. La programació inclou tres espectacles i arrencarà amb una nova comèdia de producció pròpia de la Tramoia: Dobles parelles. Les altres dues propostes són adaptacions contemporànies de clàssics catalans: El bon policia de Santiago Rusiñol i Infanticida de Víctor Català.

Dobles parelles s’hauria d’haver estrenat a la tardor, però la pandèmia va alterar els plans de la Tramoia, que n’ha endarrerit la presentació fins ara. Amb aquesta comèdia, escrita pel vila-secà Robert Rodríguez, arrencarà la programació d’enguany dels Amics del Teatre. Se’n faran dues representacions: dissabte 24 d’abril i diumenge 25 a les 19,30 de la tarda.

L’obra, interpretada per Robert Rodríguez i Alícia Bescós, és una sàtira sobre el món de la parella, sobre com la rutina de la vida conjugal es pot encendre amb una petita guspira: una disputa insignificant que es magnifica.

Aquesta és la segona obra del vila-seca Robert Rodríguez, que fa tres anys ja va estrenar, amb molt bona acollida, Resguard Doc, una paròdia sobre un grup d’atracadors inspirada en l’univers Tarantino.

Rodríguez ha estudiat interpretació amb Joan Franck Charansonnet i ha participat en algunes de les seves pel·lícules com Terra de Telers, Pàtria i Doctrina. També ha treballat amb el grup de reconstrucció històrica Thaleia, i les companyies TEBAC i Fabulae Tarraconensis.

A l’escenari l’acompanya Alícia Bescós, que, en els darrers anys, ha dirigit la majoria d’espectacles de la Tramoia. En aquest cas ha deixat la batuta en mans de Josep Forasté, que dirigeix el muntatge.

El bon policia

La segona proposta la temporada dels Amics del Teatre arribarà el 22 de maig. Es tracta d’El bon policia, una comèdia de Santiago Rusiñol, estrenada, enmig d’una forta polèmica, el 1905.

Des de llavors gairebé no s’ha representat i és un dels textos menys coneguts de l’autor modernista. Ara els actors Ricard Farré i Arnau Puig l’han volgut rescatar de l’oblit, passant-lo pel sedàs d’una adaptació moderna i contemporània. Ells dos donen vida a tots els personatges que apareixen en aquesta sàtira sobre l’arbitrarietat de la justícia, la repressió policia i els perjudicis socials.

L’obra planteja la història d’un home que, per tirar endavant la seva família, es fa policia, una feina que requereix pocs escrúpols i per a la qual no està preparat.

L’actor Ricard Farré ja va passar per la temporada de tardor dels Amics Teatre, amb l’adaptació d’un altre clàssic, Les dones sàvies de Molière.

Infanticida

Els Amics del Teatre tancaran la temporada amb un espectacle d’alt voltatge: Infanticida. Es tracta d’una adaptació, en forma d’òpera electrònica, del clàssic monòleg de Victor Català. Amb aquest text l’escriptora empordanesa va guanyar els Jocs Florals de 1898. El fet que un text tan cru i passional fos escrit per una dona va suposar un escàndol i, des d’aleshores, Caterina Albert es va amagar darrera del pseudònim de Victor Català, amb que la coneixeria tothom.

Ara aquell text clàssic, escrit en vers i amb una gran força expressiva, ens arriba amb una adaptació dramatúrgica de Marc Rossich i música composada per Clara Peya.

L’obra està protagonitzada per la vallenca Neus Pàmies, de veu privilegiada, i dirigida per Marc Angelet. Tots dos ja havien treballat junts en el musical Fang i Setge, de Salvador Brotons.

Infanticida es podrà veure al teatre del Centru el 19 de juny a les 19,30.

Informació pràctica

Tots els espectacles es representaran al teatre del Centru, al carrer Comte Sicart, 2.

Les entrades valen 15 euros, 8 per als socis dels Amics del Teatre.

L’aforament està limitat al 50%, seguint les restriccions covid. Per aquest motiu les entrades s’hauran de reservar prèviament a través del correu electrònic amics.teatre.vilaseca@gmail.com o deixant un missatge al telèfon dels Amics del Teatre:977391967.

Les entrades es vendran a l’entrada principal d’El Centru i es farà cua al carrer per evitar aglomeracions a l’interior del recinte. Un cop adquirida l’entrada s’entrarà directament al teatre.

Les butaques estaran preparades per garantir la distància de seguretat. Abans d’entrar a la sala caldrà rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic. La mascareta serà obligatòria durant tota la representació.

Temporada primavera Amics del Teatre 2021-04-19

Dobles parelles de Robert Rodríguez

24 i 25 d’abril a les 19,30, teatre el Centru

El bon policia de Santiago Rusiñol

22 de maig a les 19,30, teatre el Centru

Infanticida de Víctor Català

19 juny a les 19,30, teatre el Centru

Redacció