.

.

TOTS 21

L’entitat, que des de fa dues dècades coordina la programació teatral de Vila-seca, ha preparat un cap de setmana ple d’activitats per commemorar aquest aniversari tan especial

L’entitat, que des de fa dues dècades coordina la programació teatral de Vila-seca, ha preparat un cap de setmana ple d’activitats per commemorar aquest aniversari tan especial

Aquesta serà la tercera vegada que els Entrellaçats actuen a Vila-seca de la mà dels Amics del Teatre. Aquesta jove companyia està integrada per actors i actrius de diversos punts del Camp de Tarragona. Des de fa una mica més de cinc anys passegen els seus relats eròtics, escrits per Òscar Solé, per arreu del territori. Allà on van repeteixen i recentment han guanyat el 6è premi Rosa Florido de Teatre, que es lliura a Vilafranca. La seva proposta és fresca, provocativa i molt divertida. Aquesta vegada portaran a Vila-seca el seu tercer espectacle, Sense llençols.

Amb la representació dels Entrellaçats, a partir de les 20,30 a l’Hort del Centru, aquest dissabte arrencarà la festa del 20è aniversari dels Amics del Teatre de Vila-seca. També hi haurà pastís, espelmes, records i anècdotes i un sorteig entre els assistents. El guanyador rebrà un abonament doble per a la pròxima temporada teatral a Vila-seca. La festa culminarà amb grans èxits musicals, que punxaran, en vinil, els Blue Mambo, un grup de dj’s vila-secans. L’entrada és gratuïta. En cas de pluja la festa es traslladarà a l’interior del teatre del Centru.

L’endemà diumenge, a les 19 h, La Tramoia de Vila-seca se sumarà a la celebració dels 20 anys dels Amics del Teatre amb la reposició de M’esperaràs. Aquesta comèdia, del valencià Carles Alberola, es va estrenar al mes de juny i la companyia vila-secana ja l’ha portat a Cambrils. Per tal d’aconseguir més bolos, la representació d’aquest diumenge s’enregistrarà. A l’entrar no es cobrarà entrada, però hi haurà taquilla inversa i, al sortir, els espectadors que ho desitgin podran fer la seva aportació econòmica.

M’esperaràs és una comèdia d’embolics que gira entorn d’una cita a cegues fallida, o no, depèn de com es miri. En qualsevol cas la nit que el Jaume i la Raquel han preparat al seu amic Rubén serà molt més accidentada del que preveien. Rialles assegurades.

20 anys programant teatre a Vila-seca

Els Amics del Teatre de Vila-seca van néixer el 1999. Concretament l’acta fundacional es va signar el 9 de setembre d’aquell any, el 9 del 9 del 99. L’entitat va néixer a proposta de Josep Graset, que feia poc havia assumit la regidoria de Cultura de l’Ajuntament. Home de teatre, Graset va considerar que calia donar una empenta a la programació teatral del municipi i ho va fer proposant la creació d’una mena de comitè assessor amb gent del poble vinculada a les arts escèniques. En la primera junta dels Amics hi havia gent dels grups de teatre El Coverol, la Tramoia i Trono Villegas. D’aquesta manera, l’Ajuntament deixava de programar directament i ho delegava en mans “expertes”.

Des dels inicis els Amics disposen d’una subvenció municipal per tirar endavant la seva tasca. Actualment aquesta aportació és de 10.000 euros que comença a resultar justa per fer front a totes les despeses que comporta programar teatre. En aquesta temporada, la del vintè aniversari, aquests diners han permès programar dos espectacles professionals, un de semiprofessional i dos amateurs.

Tot i les dificultats que comporten el treball voluntari i les estretors econòmiques, els Amics del Teatre estan satisfets d’haver portat grans noms del teatre a Vila-seca i també d’haver descobert grans talents, quan encara no els coneixia gairebé ningú. Aquest és el cas del director Oriol Broggi i els actors Bruno Oro, Clara Segura, Anna Sahun i Ester Cort i les companyies Teatre de Guerrilla i la Calòrica.

Els Amics del Teatre programen la majoria dels seus espectacles al teatre El Centru, si bé ocasionalment també a l’Auditori Josep Carreras. Per aquests escenaris hi han passat noms consagrats del teatre català com Pep Cruz, Carme Sansa, Rosa Novell, Lluís Soler, Ferran Rañé i Pepe Rubianes, entre d’altres. Des dels inicis, els Amics també han fet una aposta pel teatre de proximitat, ja sigui professional, com les produccions de la Trono, com amateur, amb propostes de grups com el TEBAC de Reus, la Teca de Cambrils, Fabulae Tarraconensis de Tarragona o la jove companyia Entellaçats, que aplega actors i actrius de diversos punts del territori.

Actualment l’entitat compta amb més d’un centenar de socis que compten amb un descompte important en el preu de les entrades. La quota anual per ser soci dels Amics és de 12 euros.