.

.

TOTS 21

Imatge d'arxiu del Parlament Europeu a Brussel·les

Imatge d’arxiu del Parlament Europeu a Brussel·les.

Europe Direct Tarragona (EDTGN) apropa la realitat del Parlament Europeu i l’actualitat de la Unió Europea (UE) als alumnes de batxillerat de l’INS Martí i Franquès de Tarragona, en un intens matí d’activitat que els permetrà convertir-se en eurodiputats per un dia i conèixer de prop el funcionament d’aquesta institució comunitària.

Els participants debatran i treballaran temes al voltant del medi ambient, agenda digital, educació i cultura i valors i llibertats. Primer reunits en Comissions i després en alguna de les famílies polítiques formen part  de l’arc parlamentari europeu. Al final se celebrarà una simulació d’una sessió Plenària, presidida pel conseller d’Educació Manel Castaño, on es votaran les propostes de resolució i esmenes que es puguin presentar.

Aquesta activitat servirà per a donar a conèixer la Conferència Sobre el Futur d’Europa i les propostes que arribin a la sessió plenària i siguin votades seran introduïdes a la web de la Conferència. En aquesta plataforma, les idees es recopilaran, analitzaran, supervisaran i publicaran durant la Conferència, i a continuació alimentaran els debats celebrats als panells de ciutadans europeus i als plens.

Redacció