.

.

TOTS 21

Taula de la reunió del CRT Foto: Tarragona21

Taula de la reunió del CRT Foto: Tarragona21

La comissió territorial d’Urbanisme ha d’aprovar aquest divendres el Pla Director Urbanístic presentat pel Govern català i que ha de servir per a posar les pautes de la construcció del futur BCN World.

La comissió ha de donar el primer vistiplau abans de que a finals d’any es confirmi definitivament el pla.

El conseller d’economia, Andreu Mas-Colell, ha donat el vistiplau al Pla Director Urbanístic conjuntament amb el Consorci Recreatiu i Turístic per tirar endavant el nou complex lúdic i turístic abans conegut com a BCN World.

Mas-Colell ha remarcat la importància que pot tenir per Catalunya una oferta com aquesta i ha recordat que les negociacions amb els operadors es començaran a tancar quan el PDU estigui ja aprovat definitivament.
Mas-Colell ha puntualitzat que Melco, Hard Rock i Grup Perelada són els operadors que han presentat de moment oferta juntament amb Veremonte tot i que aquest darrer hauria retirat l’oferta.
El Conseller d’economia s’ha mostrat satisfet que multinacionals com Malàsia Genting s’hi hagin interessat en entrar també per intentar gestionar el complex.
Els alcaldes dels municipis on s’ubicarà la instal·lació, Vila-seca i Salou diuen que el projecte es quedarà curt des del principi.
Pere Granados, alcalde de Salou, ha reconegut que el nou complex augmenta l’oferta turística del municipi i desestacionalitza el turisme.
Granados ha dit que “la Costa Daurada s’està convertint en l’embrió d’una Orlando en l’àmbit Europeu. Podem ser el centre turístic més gran de l’Estat espanyol i d’Europa”. Granados s’ha felicitat per la creació dels llocs de Treball que generarà el Complex Recreatiu i Turístic.
El mateix alcalde de Salou ha dit que s’ha deixat a banda poder construir entre 4 i 5 hotels. Granados però ha recalcat l’acord entre CiU i PSC per fer el projecte i ha reconegut que “el projecte a la llarga es quedarà curt i finalment podrem fer aquests hotels que ara no farem”.
L’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet ha començat recordant el pes que està jugant el Govern català dirigint el futur complex.
Poblet però ha seguit la línia de Granados dient que “el projecte comença ja curt des del principi i per tant tindrem temps per ampliar una oferta de turisme que ha d’estar constantment en creixement”. El fet de donar un informe favorable al Pla Director Urbanístic és un pas més segons Poblet per tenir la capacitat d’inversions, de riquesa i per convertir la zona en un lloc referència en l’àmbit turístic mundial.
El Pla Director Urbanístic (PDU) ha de superar el darrer tràmit aquest divendres a la Comissió Territorial d’Urbanisme del Camp de Tarragona on serà ratificat. El Govern català espera aprovar el PDU abans de final d’any.

Quim P. Casadesús