TOTS 21

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, durant la visita als afectats de la riuada del Francolí a Montblanc, acompanyat de l’alcalde de la vila, Pep Andreu, al centre. Foto: Eloi Tost

Les ajudes que es destinaran als afectats pel temporal de la setmana passada a la Conca de Barberà i les Garrigues podran sortir de la partida que l’Estat va aprovar per rescabalar els danys que van patir les víctimes dels aiguats de Múrcia i Alacant del setembre.

Així ho ha avançat aquest dilluns el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, des de Montblanc, on ha conegut els efectes de la riuada del Francolí. El dirigent socialista ha explicat que quan el govern espanyol va fer el decret llei per donar suport als afectats d’aquell temporal es va preveure poder-hi incloure totes les catàstrofes naturals que es poguessin produir fins el 2020.

Segons ha indicat el líder del PSC, aquesta ampliació dels ajuts “es pot activar fent un escandalls dels danys” per part dels ajuntaments i la Generalitat, que els haurien de traslladar a l’Estat, que ho incorporaria a les partides previstes. La partida cobriria tant les situacions d’emergència com els danys estructurals que necessitaran més temps per solucionar-se.

D’altra banda ha apuntat que aquest dimarts la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, serà a Montblanc per concretar quines ajudes es podran oferir als damnificats. Iceta ha posat en valor el suport que ha donat l’Estat en els darrers dies i ha recordat que es va oferir la Unitat Militar d’Emergències (UME) i la Guardia Civil per col·laborar en les tasques de rescat i neteja.

ACN