.

.

TOTS 21

L’exvigilant de Securitas uniformat i davant d’un cotxe de la seva ex empresa que ha disparat a tres excompanys a Tarragona. Foto: ACN

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha afirmat aquest dimarts que l’individu que ha ferit a trets tres ex companys de feina i un mosso d’esquadra mentre fugia tenia una actitud «extremadament violenta» que ha provocat la intervenció armada del cos policial. L’ex agent de seguretat, expert en armes, ha estat ferit en un intercanvi de trets amb agents del GEI dels Mossos d’Esquadra a la masia de Riudoms on s’havia atrinxerat i ha estat traslladat a un centre hospitalari. El conseller d’Interior ha posat en valor la tasca dels Mossos i ha destacat que l’agent ferit evoluciona «molt positivament». De les altres tres persones ferides, dues estan en estat crític i la tercera ha sofert ferides greus. Es desconeixen de moment les causes del succés.

En una atenció als mitjans als passadissos del Parlament, Elena ha lamentat els fets que han tingut lloc aquest dimarts entre Tarragona, Reus i Riudoms i ha expressat «tot el suport, escalf i atenció» a les víctimes del succés.

El conseller d’Interior ha agraït «especialment» l'»entrega i lliurament personal» de l’agent ferit «al servei de la comunitat», així com a la resta de mossos de la regió i als agents del Grup Especial d’Intervencions (GEI) que han participat en l’operatiu per neutralitzar l’individu.

Elena ha confirmat que l’home ha estat ferit en l’intercanvi de trets amb agents del GEI després que aquests hagin intentant mediar-hi sense èxit. Al contrari, i segons la versió que ha donat el conseller, l’ex vigilant de seguretat ha disparat als agents, que han fet el mateix al seu torn i que han aconseguit abatre’l.

Sobre les causes, el conseller d’Interior ha indicat que és «d’hora» per saber-les, perquè cal tenir més informació per «poder fer una anàlisi rigorosa del context en què s’ha produït tot això».

ACN