.

Fotograma de la pel·lícula ‘Fight Girl’. Foto: Festival REC

Un aniversari és sempre motiu de celebració i enguany, el Festival REC 2020 segueix amb les celebracions del seu XX aniversari amb una programació en línia que, fins el 20 de desembre, ofereix alguns dels títols que s’han pogut veure en l’edició d’enguany del festival presencial —que s’ha dut a terme del 2 al 8 de desembre al Teatre Tarragona— i també estrenes inèdites que arriben en exclusiva a Filmin.

Durant els dies previs al festival, la pàgina del Festival REC de Filmin ha ofert el programa REC 20_20, una selecció que recull algunes de les pel·lícules que han passat pel festival durant els últims anys, produccions que van funcionar tant a nivell de crítica com de públic i que han quedat inèdites en el circuit comercial espanyol.

Des de la publicació del programa 20_20 a Filmin el passat 26 de novembre dins el 9 de desembre, la selecció ha obtingut més de 30.000 espectadors, segons confirmen des de Filmin, una dada que ha de ser llegida “com un autèntic èxit, que certifica l’obertura de portes del Festival REC a l’exterior i també la història recent d’un festival que ha crescut adaptant-se a realitats molt diverses i apostant amb força per la qualitat”, sosté el director del Festival REC, Xavier Garcia Puerto.

Ara, un cop finalitzada l’edició física del festival al Teatre Tarragona, algunes de les pel·lícules que s’hi han pogut veure retornen al públic a través de Filmin. D’aquesta l’espai virtual del Festival REC en aquesta plataforma s’amplia des de la primera selecció del 26 de novembre i ofereix una selecció d’alguns dels cicles més exitosos de l’edició d’enguany, com són el Close Encounters i el MiniREC, a més a més d’algunes estrenes que podran gaudir, en exclusiva, els espectadors de l’edició en línia.

Una selecció pensada per a gaudir des de la reflexió

Els títols que formen part de la selecció Close Encounters que s’incorpora a Filmin són propostes que, en un 2020 marcat per l’aïllament i l’orfandat social, ofereixen una mirada original i sincera a realitats que ens envolten, com concepte de distància i proximitat, la dictadura de l’algoritme i la hiperconnectivitat extrema.

Les pel·lícules que proposa el Festival REC dons d’aquest programa també debaten la nostra sobreexposició a les xarxes socials, la multipantalla, la relació entre el contacte social i el contacte físic, les finestres amb les quals mirem al món i la incertesa que s’ha apoderat de les nostres relacions personals en temps de pandèmia i alerta sanitària.

Aquestes són les produccions disponibles a la pàgina de Filmin del cicle Close Encounters: ‘Darkness (Buio)’, ‘Yung’, ‘Entwined’, ‘The Salt In Our Waters’, ‘No Hard Feelings’ (a partir del dia 11 de desembre) i ‘Ardara’.

Propostes per a públic familiar

Per altra banda, el mateix espai en línia també ofereix propostes adreçades al públic familiar, que s’agrupen en el programa MiniREC. En aquest cas, la col·laboració entre el Minipop i el Festival REC segueix la línia de l’edició física en aquest espai en línia a través de Filmin. Les pel·lícules familiars que integren la proposta es poden veure fins el pròxim 20 de desembre i conviden a endinsar-se en l’univers de creadors d’arreu del món, a través de propostes premiades a festivals internacionals que sovint no tenen cabuda en sales comercials i que actuen com autèntiques finestres que mostren el món que ens envolta.

Aquestes són les produccions disponibles a la pàgina de Filmin del MiniREC: ‘Afterlife’, ‘Strike’, ‘Ma Famille Et Le Loup’ (a partir del 11 de desembre) ) i ‘Fight Girl’.

Redacció

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */