.

Un moment de l’acte de presentació dels resultats del procés Pressupost Participatiu

Ahir al vespre va tenir lloc a l’Ajuntament de Vila-seca l’acte de presentació a la població del document final del procés Pressupost Participatiu Vila-seca 2017, amb les propostes seleccionades pels ciutadans.

L’acte, conduit per l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet; la regidora de promoció econòmica i noves tecnologies, Cristina Campallo i la directora de l’empresa CERES, Mercè Chipella, va servir per explicar aquest procés iniciat el passat mes de setembre, treballat en les jornades de debat del mes d’octubre i decidit durant els dies 14 i 16 de gener com a jornades electorals, on van votar els ciutadans del municipi de Vila-seca als centres electorals del nuclis de la Pineda, la Plana i Vila-seca.

L’alcalde de Vila-seca ha fet una valoració molt positiva d’un procés impulsat des de tots els grups municipals “amb seriositat i procediment democràtic, ja que els ciutadans han rebut informació personalitzada a les seves llars al llarg de tot el procés i s’ha complert escrupolosament amb el calendari marcat”.

Les votacions del Pressupost Participatiu han comptat amb la participació de 813 vots, el 4,42% del cens de població de 16 anys o més. Concretament, al nucli de la Plana van votar 122 persones, a la Pineda 66 i al nucli de Vila-seca 625 persones. Cal recordar que en les sessions de debat, els ciutadans van aportar 839 propostes, de les quals van ser validades per la comissió de personal tècnic municipal, 47.

Les propostes escollides han estat: arranjar i ampliar amb més jocs infantils el parc de la Riera a Vila-seca; posar bandes per reduir la velocitat al c. d’Amadeu Vives de la Pineda; condicionar l’esplai de la gent gran a la Plana i la instal·lació de pipi-can o parcs canins com a proposta general.

Sota el lema “Una porta oberta a les teves idees”, el Pressupost Participatiu ha estat un mecanisme de participació i gestió del municipi de Vila-seca, mitjançant el qual els ciutadans i les ciutadanes han proposat i decidit sobre la destinació d’una part dels recursos econòmics municipals. Aquest procés ha atorgat a la ciutadania empadronada al municipi de Vila-seca de 16 anys o més la capacitat de decidir on s’han de destinar 300.000 € del pressupost municipal.