.

.

TOTS 21

aquest dissabte 15 de maig la quarta ‘Primavera Musical a Vistabella’ arriba a l’equador amb el concert ‘El viatge de les mans’. El trio format per Toni Xuclà, Clàudia Cabero i Gemma Abrié. Foto: Cedida

La Primavera Musical a Vistabella 2021 arriba a l’equador amb un concert que redescobreix els orígens de la poesia. De la mà de Toni Xuclà, Clàudia Cabero i Gemma Abrié convida a viure un original viatge musical i poètic que trenca barreres temporals. El concert serà aquest dissabte 15 de maig a les 20.30 h a l’església del Sagrat Cor de Vistabella.

La quarta Primavera Musical a Vistabella vol fer un homenatge a la creació. El tercer concert busca viatjar als inicis de la poesia feta cançó i, per aconseguir-ho, es fixarà en la importància de les mans. “Les mans són desig, amor, passió i art perquè no hi ha música ni escriptura ni pintura sense una mà”. Així és com el conjunt format pel guitarrista Toni Xuclà, la contrabaixista Gemma Abrié i Clàudia Cabero a la veu, exposen el seu punt de partida.

‘El viatge de les mans’ és una recreació històrica que parteix dels primers poetes i poetesses catalanes amb músiques d’avui i els connecten també amb els artistes actuals.

Un cicle que s’allarga fins al 5 de juny

En el penúltim concert seguirem avançant en el temps. El duet de cambra format pel pianista Àlex Alguacil i el flautista Christian Farroni presentarà el programa ‘El segle XX per a flauta i piano’, el 29 de maig. Un concert on es podran copsar les diferències i els matisos del so modern del segle passat de la mà dels compositors Schnittke, Bartók, Hindemith i Prokofiev. Un reflex del moment social que es vivia que va donar pas a noves formes d’investigació acústica i instrumental.

I el punt final a la quarta edició de la Primavera Musical a Vistabella servirà per aterrar als nostres dies. La tarragonina Anna d’Ivori clourà el festival el 5 de juny amb el seu darrer treball ‘Ales de paper’. Un concert en el qual l’artista transmetrà les ganes de volar als assistents en una obra que parla del creixement personal.

Els primers quatre concerts es duran a terme a les 20.30 h, mentre que l’últim se celebrarà a les 21.30 h a l’exterior de l’església.

Venda d’entrades

El certamen complirà amb els protocols exigits per fer front a la situació sanitària. Es recorda l’ús obligatori de la mascareta i evitar aglomeracions.

Les entrades es podran adquirir només per anticipat i online com a mesura Covid-19 al web del cicle. El preu és de 12 euros per cada concert.

www.primaveramusicalvistabella.com

Església del Sagrat Cor de Vistabella, un espai per recuperar

Més enllà de la voluntat d’obrir l’Església del Sagrat Cor de Vistabella al món artístic, aquest cicle també té la voluntat de ser un trampolí per col·laborar en la restauració d’aquest element modernista. En els darrers anys, han restaurat alguns elements d’aquesta obra de l’arquitecte Josep Maria Jujol. L’església va ser declarada com a Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 2011.

Redacció