TOTS 21

Un moment de la presentació de la cursa

Un moment de la presentació de la cursa

La 6a edició de la Vandekames, l’esdeveniment esportiu de muntanya pensat per gaudir en família que organitzen el Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs i el Centre Excursionista Serres del Mestral, amb el suport de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i diverses empreses, es disputarà el divendres 5 d’agost i el dissabte 6 d’agost.

En concret, el divendres 5 d’agost, a les 22 hores, començarà la cursa més exigent, la Ultra Vandekames, que en aquesta segona edició tornarà a puntuar per a la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC); i el dissabte 6 d’agost, la resta de curses, és a dir, la negra, la roja, la blava, la groga i la verda.

Com cada any, hi haurà novetats en totes les curses, tal com van explicar els organitzadors ahir dimarts 3 de maig al vespre, a la presentació oficial de l’esdeveniment, que va tenir lloc a Ca la Torre de Vandellòs. Així doncs, la Ultra Vandekames tindrà un recorregut més llarg (104 kilòmetres en lloc de 85; i 6.500 metres de desnivell positiu, en lloc dels 5.200 de l’any passat), que resseguirà bona part dels punts emblemàtics del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i entrarà als termes de Pratdip i Tivissa, per oferir als participants un circuit espectacular i al mateix temps exigent.

També serà més llarg el recorregut del circuit negre, que passarà dels 28 km de l’any passat als 41, per ser una veritable marató de muntanya; i el circuit roig, que com que aquest 2016 formarà part del Circuit de Curses per Muntanya del Camp de Tarragona (serà la sisena cursa puntuable) tindrà 21 kilòmetres, en lloc de 18.

A diferència de l’any passat, igualment, el recorregut blau, de 15,4 kilòmetres, es podrà fer tant caminant com corrent i també tindrà un caràcter competitiu. El circuit groc, en canvi, continuarà tenint la modalitat de caminada, però s’incrementarà el seu grau de dificultat, per atendre les peticions dels participants, que demanaven que la caminada suposés un repte per a les persones que comencen.

Per als organitzadors de la Vandekames, però, la “prova reina” continuarà sent la cursa verda o Vandekids, adreçada als més petits de la casa. Per als nens i nenes, han preparat tres recorreguts, en funció de l’edat dels infants: d’1 km, per als que tenen entre 10 i 12 anys; de mig quilòmetre, per als que tenen entre 7 i 9 anys; i d’un quart de quilòmetre, per als que tenen entre 4 i 6 anys.

En aquest sentit, els organitzadors remarquen que la Vandekames és un esdeveniment esportiu “pensat per a totes les edats i estats de forma física, perquè les famílies puguin gaudir dels paisatges espectaculars que ofereixen les muntanyes de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i fer un bon bany després a les piscines del poble”.

Per la seva banda, tant l’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia; com la regidora d’Esports, Cristina Borràs, destaquen la gran “acceptació i impacte social” d’aquesta cursa, a la qual s’hi van apuntar l’any passat més de 650 persones; i el fet que permeti “posar en valor i donar a conèixer el patrimoni natural del municipi”.

El període d’inscripció a les curses llargues, la Ultra i la negra, és obert des d’ahir dimarts 3 de maig; i el proper 15 de maig s’obrirà el període d’inscripció a la resta de curses: la roja, la blava, la groga i la verda, a la pàgina web: www.vandekames.com