.

.

TOTS 21

El tarragoní Carles Falcón. Foto: Cedida

La 44a edició del Dakar ha arribat a la seva fi amb tres pilots espanyols com a finalistes en la seva categoria més extrema, Original by Motul. El madrileny Javi Vega, el tarragoní Carles Falcón i el vallenc Albert Martín han superat totes les adversitats del desert fins a travessar la línia de meta. Desafortunadament, el lleidatà Isaac Feliu, pilot del TwinTrail Racing Team, va haver d’abandonar la competició en l’etapa 9. La categoria Original by Motul repta als competidors a afrontar qualsevol imprevist sense cap mena d’assistència, elevant al màxim l’essència del Dakar.

Enguany, més de trenta pilots han pujat a les seves motos amb l’objectiu de completar el Dakar 2022 en la categoria Original by Motul, i 28 han aconseguit arribar a la meta. Els finalistes han sabut superar amb èxit les dificultats del terreny, el fred i tots els contratemps d’anar sense assistència que suposaven les dotze etapes del Dakar gràcies a la seva fortalesa física i mental.

Falcón i Martín van ocupar la 16a i 17a plaça, respectivament. En travessar la línia de meta, els pilots del TwinTrail Racing Team van dedicar la seva arribada al seu company Feliu. Falcón, que mai abans havia participat en una competició tan extrema com aquesta, afirmava “és la manera en què entenem l’autenticitat d’aquest repte que és el Ral·li Dakar. És aquesta la categoria on només depens de tu per a solucionar els problemes que vagin sorgint. És la categoria on més resistència mental i física has de tenir, element motivador i alhora un immens desafiament”.

El pilot català ha destacat també la importància de tenir a Motul com partner per a poder superar aquest repte: “és un plus de garantia el poder comptar amb productes de primera qualitat per a mantenir la nostra moto en forma. És la companya de fatigues que no pot fallar, i els productes i la gestió de Motul són la clau per a poder assegurar que això no passi. Sens dubte és una gran tranquil·litat tenir a Motul donant suport a aquesta categoria i proporcionant els seus productes per a cuidar i mantenir la moto”.

D’altra banda, Martín, el qual també s’estrenava en la categoria Original by Motul acompanyat dels pilots de TwinTrail Racing Team, ha aconseguit finalitzar totes les etapes del Dakar. D’aquesta manera queda més que superat el repte que s’havia proposat abans d’iniciar aquesta autèntica aventura: “L’objectiu principal és acabar, suposo que com el 100% dels participants i sobretot per als pilots amateurs. M’agradaria fer un bon paper en la categoria Original, però hi ha molts factors que influeixen”.

Finalment, Vega, participant per quart any consecutiu en Original by Motul si bé aquesta vegada sense la companyia de la seva parella en aquesta categoria, Sara García, ha aconseguit arribar a la línia de meta en 22a posició, complint l’objectiu proposat.

Redacció