.

.

TOTS 21

Una família gaudint de les vistes des del Balcó del Mediterrani de Tarragona

Una família gaudint de les vistes des del Balcó del Mediterrani de Tarragona. Foto ACN

Optimisme entre els agents turístics del territori després del que consideren que ha estat una bona Setmana Santa. El balanç, però, és més positiu a l’interior que a la zona de la Costa Daurada. Tant des de l’Associació de Turisme Rural de les Terres de l’Ebre com des de la de la Terra Alta han assegurat que, des de Dijous Sant fins Dilluns de Pasqua, han rondat una ocupació del 100% a les seves instal·lacions. L’Associació Hotelera Salou-Cambrils-la Pineda, en canvi, ha registrat unes xifres del 75%, amb puntes del 90% els dies més forts. La dada millora respecte l’any passat, quan es va assolir una ocupació del 62%. A tota la demarcació els visitants han estat, principalment, turistes de proximitat.

Les Terres de l’Ebre i les comarques d’interior, com la Terra Alta, són els indrets que han registrat unes millors dades durant aquests dies de Setmana Santa. El president de l’Associació de Turisme Rural de les Terres de l’Ebre, Albert Hernández, ha assegurat que han rondat el 100% d’ocupació, i que veuen la temporada “amb més optimisme” que altres anys. Hernández ha destacat també que la meteorologia els ha afavorit, així com el calendari. “Des de Nadal no hi ha hagut cap pont ni cap festa”, ha explicat, “en què les famílies coincideixin amb els seus nens amb les vacances escolars i puguin sortir”.

Un carrer de Salou ple de gom a gom, aquest cap de setmana

Un carrer de Salou ple de gom a gom, aquest cap de setmana. Foto ACN

Per a la Terra Alta, la Setmana Santa és el millor període turístic de l’any. El president de l’Associació de Turisme Rural de la comarca, Felip Segura, ha remarcat que de Divendres Sant a Dilluns de Pasqua han registrat un 100% d’ocupació, però enguany, a més, ha assegurat que els dies previs -des del cap de setmana passat fins Dijous Sant- han millorat les dades, arribant a un 70%. Una de les claus, segons Segura, ha estat que “la Setmana Santa s’ha endarrerit”, i també “el temps”. De fet, al sector hi ha una “satisfacció total”, i Segura ha bromejat que “voldríem una Setmana Santa cada mes”.

En aquests territoris hi ha predominat el turisme familiar amb nens provinent de Catalunya, principalment l’àrea de Barcelona, i de llocs propers de l’estat espanyol.

Expectatives cobertes a la Costa Daurada

Segons les primeres estimacions de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-la Pineda, la mitjana d’ocupació a la Costa Daurada es podria situar cap al 75%, amb puntes del 90% Divendres i Dissabte Sant. Al 2013 la xifra va ser d’un 62%, i per això des de l’entitat s’han mostrat satisfets amb les dades d’enguany i han assegurat que han “cobert les expectatives”. La portaveu de l’entitat, Teresa Clavé, ha apuntat la bona climatologia com a factor que els ha ajudat. Així mateix, ha remarcat que “les reserves d’última hora s’han fet bastant efectives”, i que el fet que la Setmana Santa hagi caigut 25 dies més tard que l’any passat “s’ha notat”.

Cal tenir en compte que aquest 2014 han obert més hotels que l’any passat -69 dels 84 associats, una quinzena més que la passada Setmana Santa- i, per tant, ha augmentat un 20% el nombre de places disponibles, arribant a les 36.000.

Pel que fa al perfil de visitant, en aquest cas és, principalment, un turista de proximitat procedent de Catalunya, Aragó, el País Basc, Navarra, Madrid i València. Clavé ha puntualitzat que per Setmana Santa acostuma a haver-hi entre un 70 i un 80% de turisme nacional i de l’estat espanyol, mentre que la resta és del centre d’Europa.