.

Ndoli va ser la màxima encistelladora del TGN Bàsquet amb 19 punts. Foto: Rafa Marrasé

L’equip Sènior femení del TGN Bàsquet ha aconseguit la primera victòria del curs a la pista del fins ara líder de la competició, el CBF Cerdanyola. Les noies que entrena Víctor Neila han fet uns primers 25 punts magnífics, arribant a dominar en el marcador per 18 punts, però la reacció local ha dut el matx a la pròrroga on el caràcter de l’equip lila i una gran Laura Pascual han certificat el triomf.  En aquest temps extra, Pasku ha capitanejat el conjunt tarragoní anotant 9 punts dels 12 del seu equip.

La primera part ha estat de color lila. Les tarragonines han dominat gràcies a la seva bona disposició defensiva, les transicions ofensives i, en estàtic, la seva bona circulació de pilota. Dues cistelles inicials d’Ndoli ja han indicat quina dinàmica tindria el matx. La camerunesa ha fet els millors minuts amb la samarreta del TGN Bàsquet, anotant 8 punts en la primera meitat.

Les locals han dominat el rebot, però no han aprofitat aquest domini per anotar perquè el seu percentatge de tir des de qualsevol posició de la pista ha estat horrible (en els tirs de camp, gràcies a la bona defensa tarragonina): 6/16 tirs lliures, 6/19 tirs de dos i 1/10 triples en els primers 20 minuts de joc. Les primeres diferències s’han produït al llindar del final del primer període (8-12, a 1:48 per a finalitzar el quart), que finalment ha acabat amb un resultat de 12-17.

Ha estat en el segon quart quan el TGN Bàsquet ha jugat més còmodament. Les locals han continuat veient l’anella tarragonina quadrada i això ho ha aprofitat el conjunt de Víctor Neila per obrir forat en el marcador. Així, un triple de Núria Vilamajor (18-23) iniciava un parcial de 0-10 favorable a les visitants en poc més de 4 minuts. El CBF Cerdanyola ha tingut molts problemes per atacar la zona 2-3 tarragonina. Tot i que les locals han intentat pressionar a tota la pista per a recuperar pilotes i canviar el ritme del partit, el TGN Bàsquet ha superat fàcilment aquesta disposició defensiva rival, anotant amb fluïdesa. Només un triple sobre la botzina i contra el tauler de les locals ha evitat que l’equip tarragoní marxés amb més avantatge al descans (21-32).

En la segona meitat, el partit ha seguit, inicialment, amb la tònica de la primera. Les locals ho fallaven tot, la defensa lila era prou bona i en atac, es podia anotar amb certa facilitat. Ndoli ha estat la gran protagonista fins aquell moment perquè a l’equador del tercer període havia anotat 17 punts (amb un triple inclòs). La renda de les tarragonines ha arribat als 18 punts (23-41) i semblava que el partit estava pràcticament decidit en el que estava sent una demostració de gran joc per part de les liles. Però no. El CBF Cerdanyola, que ja havia situat una defensa en zona 2-3, ha vist com aquesta disposició defensiva col·lapsava els atacs visitants. Les liles han trobat moltes posicions de tir exterior, però no han tingut encert. Al final del tercer quart (31-42).

El TGN Bàsquet només ha anotat un punt en més de sis minuts del tercer quart i aquesta sequera encistelladora s’ha perllongat perillosament en el quart quart. Així, les liles no han tornat a encistellar fins al minut 5 del quart període, és a dir, només han fet un punt en 11 minuts. Això ho ha aprofitat el CBF Cerdanyola per fer un parcial de 15-1 en el mateix lapse de temps, situant un inquietant 38-42 en el marcador. I sort del percentatge de tirs lliures de les locals, que han acabat el matx amb un balanç de 18/38 (per 11/15 del TGN Bàsquet, una diferència massa gran) que, en un partit tan igualat, ha resultat nefast per als seus interessos. Però el marcador encara s’ha ajustat més i, fins i tot, les locals han girat la truita a 1:35 pel final del matx (47-46). Aleshores, un triple de Laia López ha estat providencial per aturar la remuntada local i assegurar-se, pel cap baix, la pròrroga. 49-49 i temps extra.

En la prolongació, el TGN Bàsquet ha fet una demostració de caràcter. En el matx, les locals estaven en dinàmica ascendent, retallant diferències, mentre que les tarragonines tenien problemes per atacar i havien vist com la seva còmoda renda del tercer quart s’havia esvaït. La zona del CBF Cerdanyola havia obligat el TGN Bàsquet a llençar molts triples durant la segona meitat, gairebé sempre sense encert. Però aleshores ha aparegut el talent immens de Laura Pascual que, amb 9 punts en aquesta prolongació, ha estat l’estilet definitiu que necessitava l’equip per aconseguir un triomf necessari i esperançador.