.

Laura Hughes intenta superar dues defenses del Grup Barna (Rafa Marrasé / TGN Bàsquet)

Un partit per a recordar. El sènior femení ha demostrat aquest vespre el seu bon moment de forma i ha minimitzat un rival directe, el Grup Barna, equip que va vèncer les tarragonines a la primera volta (59-47) i que abans d’aquesta jornada es trobava dues victòries per endavant. Es tracta, doncs, d’una victòria doble perquè les jugadores que entrena Juan Carlos Arjona es troben ara mateix a un triomf de diferència de les barcelonines i li han recuperat, a més, l’average particular. I amb molta solvència.

Ha estat tota una demostració de defensa i d’intensitat. Amb una pressió increïble després de sacada de fons, el TGN Bàsquet s’ha atipat de recuperar pilotes i anotar amb ràpides transicions. Fins ara, el conjunt lila destacava, en els seus millors partits, per la capacitat anotadora, excel·lint dues jugadores especialment: Cristina Peña i Laura Pascual. Ara, o millor dit des de la setmana passada, la millora defensiva s’afegeix al poder encistellador. En la jornada anterior, les tarragonines també van aconseguir un triomf molt destacat i ampli contra un altre rival que l’havia vençut en la primera volta, el Femení Sant Adrià B (66-83). Avui, ha passat comptes amb el Grup Barna. I de quina manera.

El matx d’aquesta tarda, posterior a la presentació de tots els equips del club, suposava, a més, el retorn de dues exjugadores liles: Laura Tierno i Claudia Pérez. Ambdues havien exercit de botxines amb les seves excompanyes a la primera volta, un fet que les feia temibles (Tierno, a més, va ser seleccionada per jugar el partit All-Star, un fet que prova la seva bona temporada). Avui, però, res han pogut fer contra un vendaval lila que les ha escombrat des del primer quart i, especialment, en el tercer, amb un parcial increïble de 26-7. I encara sort per les barcelonines, que han pogut anotar quatre punts seguits en els últims segons del període.

La mala notícia

No tot han estat flors i violes a can TGN Bàsquet, però. La nota negativa del matx s’ha personificat en la figura de Clàudia Ejimeno, que ha patit una lesió de genoll que l’ha obligat a abandonar la pista sense poder caminar i que, evidentment, li ha impedit tornar a jugar. Des del cos tècnic del TGN Bàsquet es vol ser prudent amb la lesió d’Ejimeno i asseguren que cal fer proves mèdiques a la jove base per saber l’abast de la lesió. Es tracta del mateix genoll on Ejimeno ja va patir una greu lesió fa algunes temporades.

Pascual, la líder

El primer període ha estat una bona mostra del que seria el matx. El TGN Bàsquet no ha especulat i ha sortit a totes. Les locals liderades per una Pascual molt inspirada (9 punts en aquests deu primers minuts), han agafat empenta ben aviat (11-3 a 5:11 del final del quart). Tot i les instruccions del tècnic visitant, el panorama no ha canviat. Les tarragonines han pressionat molt bé la sortida de pilota rival i també han estat molt atentes en les línies de passada i això les ha permès sortir al contraatac. El domini en el rebot també ha estat clau, amb una gran feina de Hughes i López. Al final del quart 18-9.

En el segon període, però, el TGN Bàsquet ha perdut una mica d’energia. Ha estat en aquest quart quan s’ha lesionat Ejimeno i això ha glaçat una mica els ànims a la pista, per culpa de la preocupació per l’abast de la lesió. Les liles no han pogut obrir més distància, ans el contrari. Les noies d’Arjona han vist el cèrcol quadrat i no podien anotar. El tècnic ha hagut de demanar temps mort (18-14 a 5:48 pel descans) per intentar redreçar el rumb. L’aparició fugaç de Hughes (molt bé en defensa i rebot i, ofensivament, centrant l’atenció de la defensa sobre ella) i una cistella de Cristina Peña (molt desencertada en la primera meitat), han permès les locals arribar al descans amb un resultat de 25-20.

L’espectacle

A la represa s’han viscut els millors minuts del TGN Bàsquet al Sagrat Cor. La defensa local ha tornat a ser molt intensa. El Grup Barna ha tingut uns problemes increïbles per intentar creuar camp i les pèrdues han sovintejat. El tècnic visitant ha hagut de demanar temps mort en dues ocasions gairebé seguides per intentar aturar la sagnia però ha estat en va. Encara no se celebrava una cistella, que ja s’havia recuperat la pilota. Tot això ha coincidit, a més, amb el despertar de Cristina Peña. Arran d’un triple de Laura Vilamajor, respost pel Grup Barna, Peña ha iniciat el seu recital amb el seu primer triple i després ha anotat 11 punts més fins a finalitzar el quart, un fet que ha provocat que anotés 14 punts en deu minuts. El parcial ha estat demolidor: del 28-23 s’ha passat al 51-23 en sis minuts de joc. Un parcial de 23-0. Al final del quart, 51-27.

En els últims deu minuts, hi ha hagut un intercanvi de cistelles gairebé intranscendents. El TGN Bàsquet, amb la victòria al sac, ja ha pensat amb l’average, que ha aconseguit de forma brillant.