.

Laura Vilamajor fa una gran assistència a Ona Fort. Foto: Rafa Marrasé / TGN Bàsquet

Era un dia marcat en groc, vermell, blau, lila, groc, verd…en tots els colors possibles. Un dia cabdal, important, vital. Un dia per aferrar-se a la permanència directa o entrar en depressió. Un dia per sortir reforçat o caure en l’abisme. I l’equip ha respost. El sènior femení A ha demostrat perquè és un conjunt tan difícil de batre, perquè un grup format per jugadores tarragonines i la incorporació només d’una nord-americana es manté a la categoria un any rere un altre. Amb dignitat, amb orgull, amb molt de treball.

El TGN Bàsquet tenia avui al vespre un tot un repte amb la visita del Bencriada, un equip que en aquesta fase tenia un balanç de 6 victòries i 1 derrota. El conjunt lila l’ha minimitzat, ha passat per sobre a còpia de defensa, lluita i velocitat. Les noies de Del Rey han anat guanyant de 28 punts (51-23 al final del 3Q) i només un últim quart espès i sense convicció ha impedit una victòria d’escàndol.

Res està fet encara. Amb el triomf, les tarragonines han descartat com a enemic a les banyolines que ara queden a tres victòries del TGN Bàsquet quan resten només dos partits per acabar la segona fase. El conjunt lila és segon amb 11 victòries i 6 derrotes, el CBIgualada és tercer (10 i 7) —els tres primers eviten la promoció de descens— i el CB Roser, que juga demà a la pista del CN Terrassa, és quart amb 9 i 6. La setmana vinent el TGN Bàsquet juga a la pista del CB Roser en una autèntica final. Si guanya, la permanència serà un fet.
Brillants

El partit ha estat un monòleg local gràcies al fet que les liles han mostrat la seva essència sobre la pista. Les noies de Del Rey sabien què es jugaven aquest vespre i han demostrat a un pavelló del Sagrat Cor ple de gom a gom que són un equip complicadíssim de vèncer quan juguen tan concentrades. Així, les accions inicials de Watson sota el cèrcol i de Pasku (amb triple inclòs), indicaven que en atac les tarragonines estaven fines i, tot i que el Bencriada ha trobat el cèrcol local amb certa facilitat a l’inici, la batuta era pel TGNBàsquet (11-10, 4:20 pel final del 1Q).

En el primer període l’entrada a pista de Garcia ha estat clau. El Bencriada alternava la defensa individual i la zona i això dificultava els atacs locals, que eren poc directes: molta circulació de pilota pel perímetre sense ser incisius. Garcia ha anat per feina. Amb la seva velocitat penetrava forçant faltes, anotant o bé assistint en veure com la defensa es tancava sobre ella. A més, ha fet un triple (15-10) i ha obert el camí cap a la victòria (20-13 al final del 1Q després d’un triple de Núria Vilamajor).

En el segon període, el Bencriada ha retallat diferències i ha obligat Del Rey a demanar temps mort (20-18, 9:30 pel descans). A partir d’aleshores s’ha vist la millor versió lila. La defensa era molt solidària, amb constants ajudes, cap badada, cap cistella fàcil. Al Bencriada li costava molt anotar i, fins i tot, tenir bones posicions de tir. Mai una visitant llençava sola. Amb la defensa com a baluard i el rebot defensiu controlat, han arribat els contraatacs i el TGN Bàsquet ha anat ampliant l’avantatge (34-18 a 1:32 del descans), tancant el període amb una gran jugada col·lectiva finalitzada per Ona Fort (36-21).

El marcador

La segona meitat ha estat marcada per una incidència amb el marcador. El partit s’ha reprès amb retard fins que s’ha decidit que el cronòmetre i els punts es farien manualment. El Bencriada ha paït pitjor aquesta circumstància i ha semblat desconcertat i quan s’ha adonat, ja perdia per molts punts. Així, una antiesporiva de les banyolines ha permès Pasku anotar dos tirs lliures (45-23). La velocitat era la gran arma local i els contraatacs sovintejaven fins a la màxima diferència coincidint amb el final del període (51-23).
L’últim quart semblava un tràmit perquè la victòria estava pràcticament assegurada però el TGN Bàsquet s’ha relaxat massa i ha tardat 7 minuts i mig en anotar, de la mà de Pasku. El Bencriada s’ha arribat a situar a 17 punts (51-34) però no ha pogut anar més enllà i la victòria lila ha estat un fet.