.

April Watson pivota dins la zona i supera una defensora en el partit d’aquest vespre (Rafa Marrasé / TGN Bàsquet)

Un partit amb dues cares, un sènior femení A amb dues cares. El conjunt lila ha sumat aquesta tarda una victòria molt important contra un rival que lluita per ocupar un dels tres primers llocs de la classificació que atorguen el premi de la permanència directa, sense haver de jugar la promoció de descens. El TGN Bàsquet arribava al matx en la segona posició i un balanç de 8 victòries i 3 derrotes, mentre que el CB Roser, que havia guanyat els dos partits que havia disputat (té un matx pendent contra la JET), tenia un balanç de 6 i 4. Amb el triomf, les tarragonines obren un forat de 3 partits contra les barcelonines. Amb tot, la tarda hauria estat completa si el TGN Bàsquet hagués guanyat per més diferència, que la va tenir, arribant a més de 20 punts, però, es van anar diluint amb el pas dels minuts.

La televisió li prova molt bé al TGN Bàsquet. En el segon partit que es retransmet en directe (el d’avui per TAC 12), l’equip lila va fer una exhibició de joc durant més de 25 minuts, imitant aquella que fa ver contra el GEiEG en la primera fase (51-34). Les noies que entrena Albert del Rey han estat molt superiors al CB Roser durant una primera meitat on Laura Pascual ha estat qui ha manat al partit, jugant al ritme que més li convenia al seu equip.

Han estat minuts d’una clarividència ofensiva total per part de les liles, amb una Ona Fort excelsa i una defensa global de tot l’equip sensacional, deixant el conjunt barceloní en 11 punts al final del primer quart, 21 al descans i 52 al final del partit. En els dos enfrontaments anteriors d’aquesta segona fase, el CB Roser havia anotat 76 i 79 punts.

Així, tothom aportava molt. Ferrús va fer uns grans minuts donant relleu a April Watson i Vadillo va fer la jugada del partit després de ficar un tap monumental a una rival quan aquesta llençava un triple i agafant la pilota rebutjada cap endavant del tap i acabant finalitzant un coast to coast. Va ser el Magic Moment del matx.

El CB Roser estava perdut. No trobava el camí del cèrcol i, en defensa, no estava intens. De fet, el TGN Bàsquet entrava en bonus molt abans del seu rival. El rebot també era local, amb una gran Laia López (6 rebots) que ajudava molt en aquesta tasca a les pivots. Així, la diferència es va anar fent gran (35-21), arribant als 22 punts (45-23 en el tercer període).

En aquest tercer quart el ritme de joc ha decaigut. El domini era lila però el CB Roser ha decidit augmentar la intensitat defensiva (amb les corresponents faltes: 31 per les visitants i 29 per les locals, però) a diferència del que havia passat en la primera meitat. El TGN Bàsquet no ha trobat tan clarament la cistella però l’avantatge creixia perquè el CB Roser només havia anotat 4 punts en 8 minuts i mig. Amb tot, en el tram final del tercer quart ha començat el recital de Bàrbara Torron. Aquesta pivot ha començat a trobar el seu lloc a la pista al pal baix i les tarragonines no l’han pogut defensar mai. Torron ha acabat el partit amb 20 punts i, atenció, 14/21 tirs lliures perquè ha rebut 10 faltes. Amb tot, la diferència era prou gran per a pensar que la victòria no corria perill (48-32 al final del tercer quart), però no ha estat així.

Era una arma senzilla —pilotes a Torron— però molt eficaç. Del Rey li ha posat diferents defensores, però ni tan sols Ona Fort, una experta en aquesta tasca, ha pogut aturar-la. La força i encert de Torron contrastava amb la falta d’idees i els nervis locals. El CB Roser, que durant molts minuts semblava desesperat en veure que les coses no li sortien bé, ha guanyat molta confiança gràcies a Torron, ha retallat diferències a poc a poc i el TGN Bàsquet, mentrestant, no trobava el camí de la cistella. Males decisions ofensives, pilotes perdudes en sacada de fons, tirs lliures fallats (19/34) i 53-49 a poc més de dos minuts per acabar el partit.

Quan pitjor pintaven les coses, algunes bones defenses locals, que no han permès rebre la pilota a Torron i han tancat el rebot, una jugada sensacional d’Anna Garcia amb un dos més un amb revers inclòs, i la sang freda final, han permès sumar un triomf vital.