.

Laura Vilamajor supera una jugadora del CB Igualada (Rafa Marrasé / TGN Bàsquet)

Les bones sensacions han tornat al pavelló del Sagrat Cor. No és que haguessin marxat mai massa lluny però després de dues derrotes seguides, l’equip havia perdut el moment brillant de joc que l’havia dut a vèncer en quatre partits consecutius des de les festes nadalenques. Aquesta tarda, en un partit que ha estat televisat en streaming per Xala! (la plataforma de La Xarxa TV), les noies que entrena Juan Carlos Arjona han fet un matx molt complet contra un rival que abans d’aquesta jornada ocupava la vuitena posició en la classificació i sumava 10 victòries.

El conjunt lila ha funcionat com a tal, com un grup. Tot i el lideratge anotador del seu trident particular (Pascual, Peña i Hughes), la resta de les jugadores tarragonines han estat cabdals per entendre el triomf contra el CB Igualada, que gairebé sempre ha anat a remolc de les locals. Amb una Hughes imperial dins la zona (la nord-americana cada vegada juga a un nivell més alt, i no només en atac, on sembla imparable al pal baix, sinó també en defensa, on ha estat molt atenta i solidària en les ajudes), el TGN Bàsquet ha dominat arran d’un temps mort d’Arjona.

Les errades en tirs còmodes i algunes badades en defensa han obligat l’entrenador local a demanar temps mort amb el marcador 2-9 a 4:15 per finalitzar el primer quart. Des de la decisió tècnica lila, el parcial fins al final del període ha estat de 14-2 i s’ha de tenir en compte que els dos punts de les igualadines han arribat en un tir sobre la botzina.

En el segon període, la bona dinàmica de les tarragonines ha continuat. La jugadora cadet de segon any Sofia Llanos ha estat una de les protagonistes d’aquest període perquè ha anotat 8 punts, amb dos triples inclosos. Peña també ha encistellat un tir de tres punts però les diferències no acabaven de ser definitives. El TGN Bàsquet ha gaudit d’un màxim avantatge de 9 punts en aquest quart (en dues ocasions: 25-16 i 28-19) però el CB Igualada ha demostrat ser un equip molt competitiu i mai ha llençat la tovallola, arribant al descans 5 punts per sota en el marcador (35-30).

A la represa, les visitants s’han acostat a només un punt (48-47) però un triple de Peña, ha evitat la remuntada de les igualadines, i més quan Núria Vilamajor, en la jugada següent, també ha anotat des de la línia de tres punts. El joc de la petita de les Vilamajor, que acostuma a ser identificada com una tiradora, ha anat més enllà de l’encert en el llançament. Núria ha estat molt activa en defensa i però això ho ha pagat cometent cinc faltes personals. L’única eliminada del partit. Com ella, jugadores que acostumen a tenir menys protagonisme han jugat a un nivell notable, com el cas de Vadillo, que ha cobert molt bé els minuts que Hughes ha estat a la banqueta. La pivot, a més, també ha anotat un triple (en el quart període, 62-49 a 7:12 del final del matx) i això ha ratificat la confiança amb què se l’ha vist a la pista.

Amb tot, el partit s’ha jugat al ritme de Laura Pascual. La base continua en un gran moment de forma i és capaç de fer de tot: dirigir amb criteri, assistir, jugar l’un contra un per generar espais o anotar, llençar des de la llarga distància i, evidentment, defensar.

El CB Igualada, que ha fet la goma durant gran part del matx, ha hagut de claudicar en el tram final. Quan faltaven 3:30 per acabar el partit, el marcador era d’un clar 71-56 i la victòria no ha corregut cap perill.

Manifest en defensa de la igualtat

Abans de començar el partit, Laura Pascual, capitana de l’equip (l’altra capitana és Laura Vilamajor), ha llegit un manifest en defensa de la igualtat entre homes i dones i per l’aposta envers l’esport femení i, en concret, del bàsquet femení. Pascual ha llegit el manifest des del centre de la pista amb les seves companyes a un costat i les jugadores del CB Igualada a l’altre.