.

.

TOTS 21

L’equip ha tingut unes vacances d’estiu més curtes del que és habitual després d’una temporada passada totalment atípica. Foto: Rafa Marrasé / TGN Bàsquet

Somriures en el primer dia de feina de l’equip sènior femení del TGN Bàsquet. El conjunt que entrena Víctor Neila va fer ahir al vespre el seu primer entrenament de pretemporada per a preparar el retorn a la màxima competició del bàsquet català, Copa Catalunya. L’equip ha tingut unes vacances d’estiu més curtes del que és habitual després d’una temporada passada totalment atípica, on la competició es va donar per acabada malgrat que encara faltaven algunes jornades per jugar per culpa de la Covid-19. Amb el desconfinament, el TGN Bàsquet va tornar als entrenaments a començaments de juny i va continuar exercitant-se durant tot el mes de juliol. L’aturada ha estat, per tant, d’un mes.

«La situació encara és complexa. No tenim un protocol clar de la federació catalana i, de moment, hem d’entrenar sense contacte físic. Teníem una sèrie de partits amistosos programats però si no podem entrenar amb contacte, no té sentit jugar. Si la setmana vinent canvien les coses, podríem disputar els amistosos. En tot cas, haurem de veure com evoluciona tot», diu Víctor Neila, que assegura que des de la direcció tècnica es continua buscant una jugadora per tal de completar la plantilla, ara formada per Laura Pascual, Anna Garcia, Helena Cortiella, Laura Vilamajor, Núria Vilamajor, Laia López, Ona Fort, Claudia Vadillo i Carla Díaz. «No és fàcil trobar una jugadora del perfil que estem buscant en aquesta situació i més si tenim en compte que aquesta temporada hi haurà encara més equips a Lliga Femenina 2. Amb tot, continuem treballant com ho hem fet fins ara», assegura el tècnic que mantindrà l’aposta per jugadores dels equips de categories inferiors del club tal com va fer la temporada passada.

Una de les capitanes de l’equip, Laura Pascual, assegura que les jugadores tenen moltes ganes de competir perquè fa molts mesos que no ho poden fer i destaca la dificultat d’una categoria tan potent com la Copa Catalunya: «Hi ha ganes de tornar a jugar partits perquè per la Covid-19 fa molts mesos que ho podem fer. És cert que abans de l’aturada del mes d’agost vam poder entrenar un parell de mesos, però no és el mateix que competir. Serà una temporada exigent perquè la categoria, Copa Catalunya, ho és. Em recorda al primer any que vam jugar aquesta lliga amb el TGN Bàsquet en què el format de competició era similar al d’aquest curs, amb dues fases i dos grups. Crec que hi haurà tres o quatre equips per sobre de la resta de rivals però tots els altres estarem força igualats i haurem de treballar molt per aconseguir mantenir la categoria».

Redacció