.

Laura Hughes fa un tir envoltada de defensores del CB Roser Foto: Rafa Marrasé

El sènior ha arribat a la maduresa. Després de 22 jornades de lliga, les noies que entrena Juan Carlos Arjona han trobat el punt d’equilibri en el seu joc, aquell que les ha convertit en un equip sòlid, que pot jugar a ficar molts punts però també a defensar amb dents i ungles. Que pot córrer, però també jugar cinc contra cinc. Que sap buscar un tir lliurat en el perímetre o intentar penetrar en la defensa rival. Que pot buscar situacions de dos per dos o el pal baix. I allí, dins l’ampolla, el TGN Bàsquet compta amb una jugadora enorme, i no només per envergadura, que també, sinó per qualitat. Laura Hughes creix a cada partit. Tot i que va arribar després de les festes nadalenques en substitució d’April Watson, la pivot de l’estat de Washington s’ha convertit en un dels pilars de l’equip, una peça fonamental i, per sobre de tot, en la reina de la zona. Dotada d’una potència física innegable, Hughes ja és imparable al pal baix. Avui, el CB Roser ha intentat defensar-la de totes formes: per darrere, per davant, per davant i per darrere, en dos contra un, en tres contra un… però res. La nord-americana ha estat la millor jugadora del partit en els 26 minuts que ha estat a la pista. Ha anotat 25 punts, ha rebut 10 faltes personals i ha marcat una valoració de 27. I encara gràcies que ha fallat 7 tirs lliures, un fet inusual en Hughes, que acostuma a tenir bon canell des de la línia de personal.

Seria injust, però, dir que el TGN Bàsquet ha guanyat perquè té una jugadora decisiva dins la zona. Sent certa aquesta afirmació, avui, el conjunt lila ha fet el partit més complet del curs i contra un rival gens fàcil. De fet, el CB Roser arribava al Sagrat Cor en la cinquena posició i amb un balanç de 13 victòries i 7 derrotes i havia vençut el TGN Bàsquet a la primera volta per 45-38. Per tant, les tarragonines han recuperat l’average particular.

En qualsevol escenari

La solidesa del TGN Bàsquet s’ha demostrat clarament en un matx en què ha estat capaç de jugar a un gran nivell en diferents escenaris. Així, les locals han estat capaces de refer-se dels bons primers minuts de les barcelonines, moment en què han arribat a perdre per 10 punts a l’inici del segon període (14-24). I s’han refet d’una manera esplèndida, marcant un parcial de 30-18 en aquest segon quart (44-40 al descans) en una primera meitat que ha estat una delícia de ritme, intensitat i encert per ambdós bàndols. En la segona meitat, en canvi, el partit ha estat molt més travat, sense tant ritme, amb moltes interrupcions per faltes personals (el matx ha durat una hora i cinquanta minuts) però, en aquest nou escenari, el TGN Bàsquet ha sabut jugar amb intel·ligència, buscant la línia de tirs lliures, corrent quan calia, aturant el joc quan era necessari, accelerant quan veia un petit forat en la defensa visitant.

Els primers vint minuts han estat un espectacle. Els dos equips han jugat sense frens però amb més precisió del que podria semblar. El CB Roser ha castigat durament cada badada de les locals i durant tot el matx ha carregat el rebot amb força, provocant moltes dificultats en les liles. Així, després dels primers deu minuts, el marcador era favorable a les visitants per 8 punts (14-22). El segon període no ha començat gaire bé  tot un triple de Núria Vilamajor (17-24) però Juan Carlos Arjona s’ha vist obligat a demanar temps mort perquè el CB Roser tenia les regnes del matx (19-26 a 7:51 del descans). Des del temps mort, el TGN Bàsquet ha canviat completament. Les locals han mostrat més agressivitat defensiva, han pressionat a tota la pista i això les ha permès recuperar moltes pilotes. Dos triples seguits de Cristina Peña han capgirat el resultat (37-35) i han obligat el tècnic del CB Roser a demanar temps mort, però les tarragonines han arribat al descans amb avantatge (44-40).

En la segona meitat, el partit ha perdut fluïdesa ofensiva per part dels dos equips. Les defenses s’han ajustat i cada acció era una autèntica batalla. Arjona ha mogut molt bé la banqueta, dosificant les seves jugadores i llegint molt bé el partit. Quan el matx, especialment en la primera meitat, es jugava a camp obert, l’entrenador del TGN Bàsquet ha apostat per Vadillo en lloc de Hughes, i la mobilitat de la tarragonina ha servit per contrarestar el joc ràpid visitant. En la segona meitat, l’entrenador local ha hagut de seure a Pascual (49-46, 5:41 pel final del 3Q), que ha comès la quarta falta personal, però l’equip no ha perdut la concentració i ha mantingut la iniciativa en el marcador tot i que el CB Roser s’ha acostat a només un punt (49-48).

En un partit tan igualat, els tirs lliures han estat decisius. Les visitants n’han fallat molts (6/20) però les liles tampoc ha estat al nivell que acostumen (27/44). En aquest aspecte, el TGN Bàsquet ha perdonat nombrosos dos més un i el matx ha arribat als últims deu minuts amb un resultat de 56-55.

En aquest tram final, els nervis també s’han deixat notar a la pista i a les banquetes. L’entrenador visitant ha estat desqualificat després de ser castigat amb dues tècniques seguides per protestar (63-57  5:04 per acabar el matx). Hughes només ha anotat un tir lliure dels quatre dels que ha disposat (dos per les tècniques i dos per una falta que havia rebut que va provocar la protesta del tècnic visitant). Aquesta escletxa, però, ha estat gairebé decisiva perquè el CB Roser no ha pogut superar la bona defensa lila (durant tota la segona meitat de fet) i les tarragonines han certificat la segona victòria seguida, la sisena en els últims vuit partits.