.

Ona Fort fa un tir davant d’una pivot del Draft Gramenet. Foto: Rafa Marrasé / TGN Bàsquet.

Gran final de festa pel sènior femení A del TGN Bàsquet. El conjunt lila, que la setmana passada va certificar la permanència a la pista del CB Roser (46-59), jugava aquesta tarda un partit intranscendent pel que fa a la classificació però ho feia contra el líder i absolut dominador d’aquesta segona fase, el Draft Gramenet, que només havia perdut un partit fins ara. Ha estat un partit per gaudir, sense pressió, entre el primer i segon classificats del Grup 4.

La falta d’al·licients, més enllà de l’honor de vèncer el matx, ha provocat que el partit acumulés nombroses errades dels dos equips. Pèrdues de pilota, tirs còmodes fallats, alguna que altra badada defensiva, de tot. Malgrat això, el partit ha anat de menys a més i sempre amb el TGN Bàsquet com a principal dominador, tot i que amb petites diferències.

El partit ha servit perquè algunes jugadores gaudissin de més minuts del que és habitual. Per exemple, en el conjunt lila, l’absència de Pasku sobre la pista —estava a la banqueta vestida de carrer, doncs s’havia lesionat en el tercer quart del matx contra el Roser—, ha provocat que Del Rey sortís amb Ejimeno de base titular. La jugadora de la Selva del Camp ha fet un final de temporada prou bo, rubricat en l’últim quart de la setmana passada a Barcelona i avui ha dirigit molt bé les seves companyes. I què dir d’Anna Garcia, una jugadora que ha fet un salt de qualitat enorme d’un any a l’altre, per no parlar de Laia López, una jugadora determinant en aquest equip aquesta temporada. Però qui ha estat una de les grans protagonistes de la tarda ha estat Anna Alícia Barreira. La jugadora del sènior B fa mesos que entrena amb el primer equip i avui ha gaudit de molts minuts.

En el primer quart, la direcció d’Ejimeno, la presència de Watson dins la zona i, sobretot, l’aparició de Núria Vilamajor al perímetre han servit perquè les locals agafessin les regnes en un matx de poca anotació. La petita de les germanes Vilamajor ha encistellat dos triples i el conjunt lila ha finalitzat el primer quart amb un mínim avantatge (10-8).

Les visitants també havien demostrat la seva punteria des de la línia de tres punts (dos triples en el primer quart i cinc en tot el partit) i carregaven el seu joc dins la pintura sobre la seva imponent pivot Trawally, una versió femenina de l’interior de nacionalitat grega Sofoklis Schortsanitis. Però les pivots tarragonines han estat molt bé, fent una defensa d’anticipació, sobre el bot o en constants ajudes i això ha minimitzat el poder de la interior visitant que només ha pogut anotar 6 punts (però 13 rebots, això sí). Al descans tot continuava molt igualat (22-21).

Només començar el tercer quart, un triple visitant posava per davant el Draft (22-24) però les locals no s’han arronsat. Amb Núria Vilamajor com a estilet (12 punts, màxima anotadora del partit), el TGN Bàsquet va tornar a refer-se i finalitzar el tercer període per davant: 30-28. Només la penosa estadística de tirs lliures evitava que les locals agafessin un avantatge més gran i, per tant, assegurar-se el triomf (1/12 al final del matx).

En el quart període, el Draft Gramenet ha tornat a clavar un triple de sortida (30-31) i la igualtat ha estat la tònica de tot el període. Watson ha desaprofitat un tir lliure en una acció de dos més un a 25 segons del final que potser hauria estat definitiva (41-39) i tot seguit el Draft ha fallat un tir lliure que hauria igualat el matx a 17 segons de la conclusió. Al final, les errades han deixat el marcador tal com estava (41-40) i el TGN Bàsquet ha pogut celebrar la permanència guanyant el líder, que només havia perdut un partit en la segona fase, davant el seu públic.