.

Vadillo perd una pilota davant una defensora del Cerdanyola (Rafa Marrasé / TGN Bàsquet).

La història es repeteix una i altra vegada, com la peli aquella del dia de la marmota -el nom de la cinta és, per cert, Atrapat en el temps-, un clàssic a l’hora d’exemplificar els problemes que són recurrents. El Tarragona Fem Bàsquet A va tornar a fer una gran primera meitat però va sucumbir en la segona per culpa de la seva impotència en atac on va topar cada vegada amb la doble torre de pivots visitants Arbizu i Molina. El Cerdanyola va corregir molt bé el rumb del partit, que li era molt desfavorable en la primera meitat perquè el conjunt lila va saber moure molt bé la pilota, trobant posicions de tir còmodes des de tot arreu i, el més important, anotant-los. Així, les germanes Vilamajor van encistellar tres triples abans del descans i això permetia obrir la defensa del Cerdanyola. Les locals, a més, van saber moure’s sense pilota i Ona Fort, que va fer un gran partit en defensa -va haver d’emparellar-se amb Arbizu, la millor visitant i que, a més, li treia un pam- , va fer un clínic en aquest apartat, on és una especialista (32-27 a 42 segons del descans).

La davallada del Tarragona Fem Bàsquet A va començar en aquests segons previs abans del final del segon quart. Va concedir quatre punts de forma ingènua i va mantenir el Cerdanyola amb esperances i tota la segona meitat per davant. Les visitants van tancar més la seva defensa, els tirs oberts no entraven, les penetracions de les joves -i més petites en centímetres- jugadores locals acabaven topant amb un mur de defensores i el rebot era del Cerdanyola. Les pèrdues de pilota van sovintejar. Les visitants van aprofitar per pressionar molt la jugadora que tenia la pilota, amb situacions de dos contra un. El tècnic local, Albert del Rey, es va queixar de la permissivitat arbitral en considerar que el Cerdanyola estava cometent més faltes de les que els col·legiats assenyalaven (42-42 final del tercer quart), sense resultat.

El partit havia entrat en una fase de guerra de trinxeres on cada pilota era or. En la lluita, en el cos a cos, el Cerdanyola, més corpulent, amb més envergadura, es va imposar. Ni Fouty va poder fer valer el seu cos dins la zona, sempre amb dues jugadores a sobre. La desesperació va començar en les files locals (44-51, minut 5), que veien com un altre partit s’escapava. El Cerdanyola va veure la victòria a tocar i no va perdonar. Copa Catalunya Femenina no fa presoners.